Julgott – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Julgott

Då var det första julgodiset klart och det blev riktigt lyckat! Jag har ju som bekant lite svårt för det här när man måste mäta och vara exakt i köket, jag är mer av typen som tar lite på en höft sådär. Men när man gör sånt här, ja då lär man mäta och måtta och kan ni tänka, jag överlevde det också!

Många runtomkring mig har nu börjat utesluta kolhydrater och socker ur sin kost, därför passade jag på att göra lite sött som även de kan njuta av till jul! Nu innehåller ju fövisso Baileys socker, är man benhård kan man byta ut den mot lite apelsinsaft eller kör helt naturellt.

Tryffeln har jag här spritsat ut i längder, men vi beslutade att nästa gång göra små toppar istället.

Kom ihåg att använda riktigt smör, det blir mycket, mycket godare då!

Tryffel med smak ca 20:

1 dl grädde
3 msk Baileys
200 g mörk choklad (70%)
25 g smör

Blanda grädde och Baileys i en kastrull och låt det sjuda upp, tillsätt chokladen, hackad i småbitar. Rör tillsist i smöret. Vänta tills tryffeln stelnat så pass att den går att spritsa (ett par timmar) och gör sedan små toppar.  Pudra lite florsocker över.


Nöt och-chokladbräck:

200 g mörk choklad (70%)
1 dl valnötter
1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
½ dl kokos

Grovhacka alla nötterna, smält chokladen i vattenbad. Rör ihop nötter, kokos och den smälta chokladen. Bred ut på en smörad plåt och låt stå svalt innan du skär eller bryter rutor. Snabt och underbart gott! Perfekt GI godis att bjuda på till jul!

Bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Nu ska jag testa det här också. Gjorde din mustiga köttgryta häromdagen och jag vill lova dig att den gick hem hos alla i familjen, ung som gammal för jisses vad god den var!!!!! Tack så hjärtligt för det tipset. Mvh Susanne

  2. Mary

    Låter MUMMA! Du tar så fina bilder och gör så fina arrangemang! Får jag fråga vad du har för kamera? Systemkamera I guess.. Är du nöjd med den? Ha en fantastiskt härlig helg! Hälsn Mary