B&J´s – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

B&J´s

Jag antar att det finns fler glassomaner än jag där ute i världen. För min del får det gärna vara mycket kolasmak och chokladbitar i glassen. Glassernas glass måste nog ändå vara Ben & Jerry´s, som det skrivs om denna delikata men ack så dyra glasssburk. När vi var i USA var jag och svägerskan bara tvugna att köpa varisn butt (som vi naturligtvis bar hem i en papperspåse utan handtag) och sedan njöts den direkt ur burken uppkrupen i soffan. Det kändes otroligt amerikanst måste jag säga och glassen har nog aldrig smakat så bra som den gjorde då.

Min favorit är nog cookie dough, kan det vara för att jag älskar kakor kanske? Vilken gillar du bäst?

För alla er som befinner er i närheten av Stockholm, lite närmare bestämt Tyresö Centrum kan jag berätta en liten överaskning. Ben & Jerry´s öppnar nämligen sin allra första renolade glassbar där. Så om du blir lite glassugen så här i vinterkylan vet jag det rätta stället att besöka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mary

  Jag har heller inte fattat hypen med B&J.. Gillar det inte alls tyvärr.. Och såå dyrt? Jag föredrar faktiskt våra Svenska märken. Jag har kusiner som bor i USA som slurpar glass som attan när de kommer hem till Sverige, de påstår att inget är så gott som Svensk glass. Men smaken är som baken, så här tycker jag iaf.

 2. Anonym

  Så överskattad. Ben & Jerrys är bara en hype skapad av bloggare. Häagen-Dazs är 10 klasser bättre och godare glass.

 3. Sandra

  Mmmm ja den e verkligen god. Men min favorit är nog New York super fudge chunk… choklad glass med bitar av vit och mörk choklad och olika sorters nötter. Kanske ska unna mig en sån till helgen, tack för tipset. Och är jag i stocjom (någon sommar) ska jag verkligen fösöka kolla in den glassbaren.

 4. Maria

  Jag har tidigare skrivit om Ben & Jerry på <a href="http://www.saltpeppar.se/blog/?p=1660"&gt; Salt & Peppar</a> där jag testade flera olika smaker. Min favorit är Half Baked = hälften Cookie Dough och andra halvan är Browniesglass. Såååå god!

  Då jag tycker priset här hemma för en burk är lite i mesta laget så har jag köpt en kokbok med Ben & Jerrys egna glassrecept och har testat att göra egen Cookie Dough-glass, den blev fenomenalt god.

 5. Anneli

  Half baked! Blandning mellan cookie dough och Brownie-glassen. Det är nästan bra att den är dyr, annars hade man nog ätit den lite för ofta 😉

 6. Carro

  Jag har bara testat några sorter men har blivit lika besviken varje gång =p Godast är nog dock som du säger hittills Cookie Dough. Annars är jag förälskad i Bella Italia glassarna ifrån Diplom is, "äkta italiensk glass". Sååå krämig och god ! Särskilt den med choklad 😀

 7. Solan

  Hej! Vilken läcker blogg du har. Kollade runt lite och hittade mycket gott. Glassen ska vi inte snacka om, jag bara älskar den. Välkommen att kolla in min blogg där jag nu har en tävling där man kan vinna en bok om Julgodis. Ha det gott//Solan