Saftglögg – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Saftglögg

Nu börjar den där behagliga julkänslan sakta men säkert infinna sig. Söndagseftermiddagen spenderades på Sätra Brunns Julmarknad och jag måste säga att jag hittade den perfekta julklappen där. Kan tyvärr inte avslöja vad, då hon som skall få den säkerligen läser detta.

Jag antar att det är fler av mina läsare som precis som jag är små datanördar längst där inne, datorn är alltid på och du kan bara inte låte bli att kolla mailen så fort du går förbi.  Igår när jag satt här vid datorn hamnade jag helt plötsligt på den här sidan, här är många av radiostationerna listade som sänder julmusik. Nu kan det tyckas att detta inte vore något för mig, som redan har 11.8 timmar julmusik på datorn (julnörd eller?). Men jag gillar den här idéen då det blir lite mer variation i musiken. Du hittar svenska som amerikanska och spanska stationer så det är bara att klicka sig runt och snart har man hittat sin favorit!

Nu till det jag egentligen tänkte skriva om, glögg. I år har jag testat att göra egen glögg. Nu sist gjorde jag en typ av saftglögg. Perfekt att ge bort till barnfamiljen, den gravida eller till den som helt enkelt inte dricker alkohol. Förra året var jag på jakt efter en helt alkoholfri glögg, efter mycket letande hittade jag en sort på mataffären. Vilket jag tycker är urdåligt!
Jag valde att göra den på Jokks svartvinbär och lingondryck. Själv tycker jag att smaken blev perfekt, kryddig och inte så där jättesöt (vill du ha sötare, öka mängden socker)!

ca 1 L saftglögg:

1 L Jokk färdigdryck
1 dl socker
2 kanelstänger
1 pomeransskal
ca 15 kryddnejlikor
1 msk hela kardemummakärnor

Blanda färdigdrycken och sockret i en kastrull, detta får nu koka upp under omrörning. Sockret skall smälta. Tillsätt kryddorna och låt det hela småkoka i ca 30 minuter. Stäng av värmen, drycken får sedan stå och dra i ett par timmar, gärna över natten. Sila bort kryddorna och häll upp på en fin flaska.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. *Sofie*

  Åh då ser jag fram emot receptet, jag brukar ju vara här inne ibland;)

  Jag fick tips med om att hacka ner chokladbitar i dem så det ska jag testa i veckan!!

  Glöggen lät med supergod!!

  Önskar dig en fin vecka. Kram

 2. Anonym

  Åh då ser jag fram emot receptet, jag brukar ju vara här inne ibland;)

  Jag fick tips med om att hacka ner chokladbitar i dem så det ska jag testa i veckan!!

  Glöggen lät med supergod!!

  Önskar dig en fin vecka. Kram