Själva muffinsen fick smak av vanilj medan jag hade citron i frostingen.
Blommorna har jag gjort själv av flowerpaste.
Vaniljcupcakes ca 12 stycken:
3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vaniljyoghurt
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i äggsmeten och rör i youghurten. Blanda väl. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Citronsmörkräm:
100 g mjukt smör
ca 1 pkt florsocker
2 msk grädde/mjölk
saften från ½ citron
Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg och spritsa sedan ut krämen på dina muffins.
Bild: Linnéas Skafferi
Ser härligt ut med vårfärger tycker jag!!! Och vad mumsiga de ser ut att vara:)
Åh vilka söta! 🙂 Smakar säkert super goda också!
Vad fina dom blev, lite synd att behöva äta upp. =o)
Ja de ser verkligen härligt "våriga" ut – å GODA! 🙂
Älskar cupcakes!
Ja dom ser verkligen våriga ut och väldigt goda =) Kul att dom gör repotage om dig och din blogg. /Mia.
hej! gillar din blogg…så du får en utmärkelse av mig
tintin67.blogg.se
/K
Oj vad fina dom är. Du är jätteduktig!
Nadja
Vad kul! Det ska bli roligt att få något intressant att läsa på morgonen… 😉
Underbar blogg!
hej! jag måste bara säga att VILKEN mysig blogg!!!! men jag har en liten fråga. På många av dina fina cupcakes har de en liten blomma eller någon fin dekoration, hur har du gjort dom? hoppas du svarar, du kan svara i min blogg om du vill, skulle vekligen uppskatta det!
Hej, jag och min kompis har hållt på nu i flera timmar med cupcakes bakande och har en fråga. Det står att man ska ha i ett pkt florsocker, menar du verkliget ETT PAKET, våra paket består liksom av 500g florsocker, och det kan ju knappast stämma att vi ska ha ha i det? Så vi kör på känslan, men kan va gött med ett svar! :):) Och dom blir supergoda! Ätnligen fått nytta av dina söta recept!
törs man äta dom, de är ju så fina.
De såg verkligen fina ut! Jag lånade ditt recept idag och lekte lite. Bilder finns i min blogg. 🙂
Måste jag pröva C: