Något fattas.. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Något fattas..

Kan det verkligen vara möjligt? Igår när vi satt och åt började jag studera min samling av kokböcker, vi konstaterade att det var en salig blandning med allt från Viktväktarkokböcker, GI-kokböcker till hemkunsskapsboken och Den Rutiga Kokboken. Du hittar även nischade böcker såsom "Oemotståndliga cheesecakes" och "Potatisfrestelser". Precis som i de flesta andra hem där det finns någon matlagningsintresserad finns det även en rad titlar från kändiskockarna.
Men där på hyllan bland Mr Oliver och Mat-Tina fattades den engleska skönheten Nigella. Jag har bestämt för mig att jag har "Nigella Bites" men så är inte fallet. Detta finner jag lite besynerligt då jag verkligen gillar hennes sätt att laga mat. Det är på något vis ganska så bekymmerlöst. Bara för att matlagning är en stor passion för henne betyder inte det att hon vill stå vid spisen flera timmar varje kväll och den inställningen gillar jag!

Tidigare i höstas skrev jag om hennes senaste bok, men den införskaffades aldrig. Kanske får jag chansen på årets bokrea att fynda lite Nigellainspiration, det brukar nämligen vara ett ypperligt tillfälle att hitta små guldkorn till vettiga priser!

Hennes böcker kan du köpa här och den nya DVDfilmen kan du inhandla här!

Vilka är dina favoritkokböcker?

eget kollage med bilder från cdon.com & nigella.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisbeth

  Min stora favorit bland kokböcker är från 1881 och heter "Husmodern i staden och på landet. En fullständig handbok i hushållningens alla grenar."

  Hela 1050 sidor, varav 450 sidor recept, resten handlar om ALLT i livet, hur man uppfostrar barn och pigor, botar sjuka höns,anlägger en drivbänk, packar kläder inför en resa, firar alla olika högtider m m. Dessutom mycket roligt skriven. Man får bl a veta att pärlhöns är oroliga, ondsinta djur och att tvättgummor fick 50 öre per dag om de började klockan 5 eller 6 på morgonen och hela 75 öre om de började klockan 2 på natten. Maten ingick,annars skulle de ha 25 öre till!

 2. Emelie

  Leila är min favorit när det gäller bakverk åtminstonde.

  Hon är så himla färgglad och glad och gör himlans massa gott 🙂

  Är helt överlycklig över hennes nya tidning som hon ska ge ut!

 3. Ylva

  Tack för tipset, Karin! Det blir garanterat ett inköp. Jag är svag för allt Leila företar sig, inklusive hennes kokböcker såklart. Fast i min kokbokshylla finns det även plats för Jamie, Nigella och de 2 underbara systrarna bland många andra.

 4. Matoraklet

  Jag har tyvärr jättedåligt med kändiskockböcker, men jag älskar verkligen kitchiga saker och mormorskackor så den gamla godingen 7 Sorters kackor, är min största favorit som har varit med ett tag (Fått min av mormor), men även Leilas kockbok A Piece Of Cake, för alla underbara cupcakes recept! Ska även köpa hennes dvder=)

 5. Ann-kristinS

  Det har inte jag heller ,lite märkligt är det för jag håller helt med dig ,gillar verkligen hennes sätt att laga mat på .

  Så det måste inskaffas

 6. Nadja

  Det är faktiskt lustigt. Nu när du säger det så har jag också de flesta kändiskockarnas kokböcker men inte Nigella. Och det är faktiskt konstigt för jag gillar henne skarpt. Ska också hålla ögonen öppna efter hennes böcker vid rean.

 7. Karoleen

  Hej!

  Jag har både Nigella Express och Nigella Bites, men min favorit är helt klar Nigella Express – den är helt underbar och jag har lagat många saker från boken och allt blev underbart. Så jag skulle tipsa dig att köpa den!