Fläskkotletter – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Fläskkotletter

Jag kan inte påstå att jag är en speciellt stor beundrare av fläskkotletter, det kan till och med hända att jag sagt att jag inte tycker om det. Trotts detta köpte jag en förpackning förra veckan när vi handlade. Sebastian tittade misstroget på mig när jag la ned dom i vagnen, då inte han heller så förtjust i dessa köttbitar.
Men efter lite klurande och funderande så kan jag meddela att vi är omvända. Vi hade fel, förlåt! Fläskkotletter är faktiskt gott. Iallafall om man tillagar dom så här:

Marinerade fläskkotletter i färskostsås 4 port:

marinad:

5 msk olja
2 msk soya
saft från 1/2 citron
timjan

Blanda alla ingredienser i en plastpåse, lägg i köttbitarna. Låt detta ligga och dra, gärna ett par timmar. Mina marinerade jag dock inte längre än 20 minuter på grund av tidsbrist.

4 fläskkotletter
200 g Créme Bonjour Vitlök
3 msk grädde
salt & peppar

Stek de marinerade kotletterna ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Tag ur de färdigstekta kotletterna, rör i créme bonjour och grädde i stekpannan. Lägg tillbaka kotletterna i såsen och låt detta koka, gärna under lock ett par minuter.

Till detta serveriade jag glacerade morötter vilket är ruskigt gott men barnsligt enkelt att göra!

Bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. minecraft games

  I do consider all the ideas you have introduced in your post.
  They are very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too short for novices.

  Could you please prolong them a little from next time?
  Thanks for the post.

 2. Emma

  Hittade precis hit till din fina blogg och jag måste säga att din blogg genast blev en av mina favoriter 🙂 Jag har frysen full av fläskkottleter som jag egentligen inte tycker om men ska nog testa ditt recept för det lät riktigt smaskigt.

 3. sandra

  Låter jätte gott !! Jag brukar bara bryna mina kotletter och sen hälla matgrädde över och låta små puttra i ca 1 timme. Det blir jätte gott och jag kryddar lite olika varje gång.

 4. annika

  Igår gjorde vi en liten köttgryta med fläskkotletter. Blev riktigt gott. Lök, svamp, creme fraiche, senap, sambal oelek och chilisås i. Och kryddor såklart. Behöver inte koka så länge heller.

 5. ANNAMELLITA

  Jag har länge suttit och läst igenom alla underbara recept på din blogg och jag är helt förälskad! Att jag som älskar god men samtidigt nyttig mat inte har hittat till dig tidigare!

  Ser fram emot att följa din blogg och få tips på goda recept och mycket annat fram över!

 6. susanna

  Nu har vi avnjutit denna fantastiska maträtt. Det var så otroligt gott, tog mig friheten att blogga om ditt recept i min blogg! =)Fler måste få se detta underbara recept 😉 Tack för maten 🙂

 7. susanna

  Håller på att göra ditt recept nu, fast jag kör med pressad potatis istället för glacerade morötter. Ska bli spännande att smaka när det blir färdigt 🙂

 8. Susanne

  Fläskkotletter kan ibland vara lite torra kan jag tycka men ibland känner jag mig ändå sugen på dom. Det receptet du skrev om här… Något liknande gör jag fast med fläskfilé som jag steker i ca 1 cm skivor. Det är verkligen jättegott. Går faktiskt lika bra även med kycklingfilé. Älskar när det är enkelt och lätt att variera sig på. Trevlig Helg!

 9. Jen

  Jaa visst kan man! De är super kul att hålla på me choklad!

  Hur gör du sådär fint me bilderna? har du nått speciellt program?

 10. Karin/Rosa maränger

  Jag kan inte heller säga att jag är sådär jätteförtjust i kotletter, så det blir väldigt sällan. Synd kanske, borde kanske lära sig att göra nåt godare av dem än det man gjort förr. Tack för tipset.

 11. Marie

  OJ vilken härlig blogg!! 🙂

  Kommer definitivt bli en stammis på den här sidan i framtiden! Massvis med goda recept och helt galet fina bilder!!

 12. Carro

  Min mamma brukar göra kotletter i ugn med sambal oelek. Har inte exakta receptet men det finns ju massvis på internet ! Jag kan starkt rekomendera det, blir oerhört gott och köttet smälter i munnen 🙂

 13. Monika

  Jag är inte heller nåt fan av fläskkotletter.

  Hittade din blogg via google.

  Väntar på att ett morotsbröd i långpanna ska jäsa sen kommer det lukta nybakat i heeela lägenheten. Mums! 😀

  Jag älskar att baka och laga mat:)

  Hur har du fotat? Med bländare? Vilken isf?

  Väldigt fin bild iaf.

Annons