Här kommer då receptet på de cupecakes jag bakade igår. Inte nog med att de var illsöta, de smakade faktiskt hur gott som helst!
De blev riktigt saftiga och goda, lite här och var i kunde man hitta bitar av choklad. Jag använde mig både av vitchoklad och mjölkchoklad, tillsammans med chokladsmörkrämen ovanpå blev det en riktig hitt!
Till ca 12 cupcakes:
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl yoghurt
100 g vitchoklad
100 g mjölkchoklad
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Tag bort elvisparna och rör i mjöl och bakpulver. Blanda tills alla mjölklumpar löst sig. Rör i yoghurten. Hacka chokladen, använd gärna en brödkniv, det går mycket enklare då! Rör i chokladen och ha upp smeten i formar som står i en muffinsplåt. Att använda an muffinsplåt är nästan ett måste för att få höga fina cupcakes, annars flyter de lätt ut.
Grädda i ca 15 minuter i 200 graders värme.
Medan plåten står i ugnen gör smörkrämen efter detta recept. Men till dessa cupcakes kan du gärna ta i lite mer kakao då det inte är någon i själva muffinsen. Smaka dig fram till vad du tycker är den perfekta chokladstyrkan!
Många av er undrar över blommorna jag dekorerat med. Dom har jag själv gjort i flowerpaste, ett inlägg om hur jag gör dom kommer senare under våren!
Bild: Linnéas Skafferi
tack:)
de måste jag göra någon dag snart! 🙂
Ooo, detta ska jag göra idag och ta med mig till jobb! Jag har tyvärr inte hittat en muffinsplåt till små muffins än så jag får kanske försöka hitta det först!! Är det ok om jag lägger in recept + bild i min blogg och länkar till dig? Är helt förälskad i alla dina recept!
halloj!
undrar bara vad för yoghurt du andvänder och tack för en kanonfin blogg blir glad varje gång det kommit ett inlägg ha det bäst!
Funderade just över blommorna, om du köpt dem färdiga eller gjort dem själv, fick jag ju svar på nu! Imponerande fina!
Har länge varit sugen på att göra just cupcakes. Tror jag ska göra mig ett försök och testa att baka de små sötnosarna till allahjärtansdag. Kram kram
Hejsan! Du har en sån himla snygg o fräsch blogg. Snacka om inspiration! Är det okej om jag lägger upp en länk till dig från min blogg?! Kram Maja
Mmm, de ser jättesmaskiga ut! Jag måste köpa mig några blomstansar, jag är så dålig på att spritsa blommor, det tog mig en evighet att lära mig och de ser fortfarande inte så fina ut som jag hade önskat. Måste vara mycket enklare med stansar.
Hejsan! Din blogg är väldigt fräsch och man blir väldigt inspererad av dina härliga recept! Jag kollade i ditt inlägg från ''frågestunden'' du hade för någon dag sen och kollade där igenom alla svaren. Jag skulle vilja göra en egen mat blogg med inspiration och recept med mera från hela världen. Jag undrar då som det stog i svaren från besökarnas frågor om jag får låna bilder på några av dina recept? Jag skriver självklart på beskrivningen på min blogg var alla bilder och recept kommer ifrån så kan du få lite reklam 🙂 Hej då!
Jättesnygga men inget smör i smeten? Och var kommer yoghurten in?
Jag gillar verkligen din blogg. Bra förklaringar och trevliga bilder som får en att vilja testa!
Jag undrar om du möjligen inte skulle vilja ge lite tips på snittar och mingelmat? Helst lite enklare varianter som kanske till och med jag klarar av 😉 Ska nämligen snart ha cocktailparty och vore roligt och bjuda på lite fina godsaker!
Ha en bra dag!
Wow, jag är kär i din blogg =D Den hamnar absolut bland mina favoriter!
Hej igen,
Mitt namn föll bort i förra inlägget (16.45). Nu har jag smakat mina cupcakes och sorry to say men de var de minst goda cupcakesen jag gjort på länge! Säker på att inget fallit bort i receptet?
Hejsan!
Är verkligen nyfiken på dedär fina blommorna. Vore perfekt att garnera dotterns tåta med!
/Sofia
Hejsan. Jag har en award till dig på min blogg med den följer en liten uppgift.
Kramar
Sandra
Ser ju bara för goda ut för att missa! Hoppas bara inte du har enkla vita formar till dessa underbara skapelser?!
Ja, vad roligt det skulle vara med en beskrivning på blommorna! Har bara provat spritsa sockerblommor hittills, så det blir kul att få lite tips! 🙂
Hejsan! Vilka söta cupcakes du gör 🙂
Jag älskar också att baka.
Jag undrar vart du har köpt utstickaren för blomman och vilken veiner du använder för att göra mönstret på blomman. 🙂
aaaaasgoda! jag har gjort dem två gånger och andra gången fanns det ingen vanlig vit choklad i affären så jag tog lindts vita choklad med kokos och oj, sååååå mycket godare de blev!!!