Måtta & Mäta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Måtta & Mäta


Jag vet inte hur ni har det, men när man letar efter recept på internet hamnar man ofta på amerikanska sidor. Tillgången på recept och inspiration är idag enorm, men nackdelen är att vara måttenheter skiljer sig åt. Så ibland kan det vara svårt att följa recepten exakt. Turligt nog finns det flera omvandlare att ta hjälp av. Recepthjälpens måttomvandlare är den enklaste jag stött på hittills. Du skriver bara i det du vill veta, så omvandlar den från tex cup till dl. Fiffigt! Använder man sig ofta av amerikanska recept lär man sig efter ett tag deras måttenheter men ibland kan man behöva kolla en extra gång för att vara säker!

Så nu kan ni ge er i kast med alla Marthas härliga recept!

kollage: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. heather

  annars kan man också köpa amerikanska mått på nätet så slipper man omvandla alls! när jag bodde i Sverige köpte jag dl mått att ta hem och det är så mycket enklare att följa svenska recept. de flesta amerikanska mått nu har både cup och dl markeringar vilket underlättar ännu mer.

 2. Susanne

  Dom hjärtsöta måtten såg jag i helgen hos "Syster Lycklig" på Tegnérgatan i Stockholm, finns på nätet också… Dom är så otroligt söta.

  Mvh Susanne

 3. agnes

  Hej! Tack för en jättebra blogg!

  jag har en fråga, den kan vara jättedum men det är lika bra jag frågar, annars får jag då aldrig veta 🙂

  Det är såhär att jag har hört att man kan frystorka frukt m.m. själv. Jag undrar då såklart om detta är sant och isf hur gör man? 🙂

  MVH Agnes

 4. Anonym

  Hejsan ! 🙂 Sugen på att prova en Aloe Vera Gel dryck som rensar magen på slaggprodukter eller

  varför inte en Aloe Vera Propolis kräm som hjälper jätte bra mot torrhud eller kanske

  en Aloe Vera Heat kräm som hjälper mot spända nackar & ömma muskler !

  Jag har det & ännu mer..

  Gå in på min blogg http://idamanson.blogg.se & beställ !

  // Ida

 5. Marie V

  Hej, hur gör du med amerikanska mjölsorter och ingredienser som vi inte har? Jag hade med mig en hel hög recept från USA när jag bodde där, men det har aldrig blivit bra.

 6. Cissi

  Tack för tipset! Nu slipper jag undvika dom där amerikanska recepten 🙂

  Grattis till en ursnygg blogg förresten! Fick tips om den genom din och min gemensamma lokaltidning..

  "Snodde" receptet på allahjärtansbakelserna men mina blev inte alls lika vackra som dina.:( Men enkla och supergoda!

  / Cissi

 7. Lucia

  tack för hjälpen. Hur är det med svenska gamla mått då? hittade en bok från min farmor som hon hade fått den av sin mor. jag vet inte hur gammal den är men "tag en och en halv" men det stod inte mer detaljerat än så. Hur tolkar man gamla kok böcker på bästa sätt? Jag vart något förvirrad. 😀

Annons