Soppa – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Soppa

Jag måste erkänna att inspirationen till matlagning riktigt tryter för tillfället  (ni har säkert märkt det då jag varit urusel på att blogga om matrecept). Vad det beror på vet jag inte riktigt, kanske är det bara lite mycket runt om kring just nu, eller så är det bara någon form av svacka.

Veckoslutet kommer innebära en hel del tid i köket då det skall bakas tårtor. Totalt blir det faktiskt över 80 bitar tårta som skall trollas fram, men i två omgångar.
För att inte föräta mig på hallonmousse (risken är stor, och man måste ju faktiskt provsmaka på allt så det inte smakar illa..)  tänkte jag göra lite enkel majssoppa till lunch. I veckan fick jag hem en burk av Green Giants nya majs som är helt utan tillsatt salt och socker, vilket passar perfekt till denna enkla måltid!

Majssoppa 2 personer:

340 g majs
2 msk olivolja
5 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
2 tsk tacokrydda
1 nypa salt
svartpeppar

Häll av spadet från majsen och torka av dom med lite hushållspapper. Stek majsen i en het panna tillsammans med olja, salt och peppar tills de börjar mörkna i färgen. Häll upp majsen i en kastrull, slå på buljong, fraichen och tacokryddan. Låt detta småputtra i ca 5 minuter och mixa sedan soppan slät med en stavmixer.


Bild och recept: recept.nu (Leila Lindholm)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Detta skall jag testa nån dag. Din blogg gör en så sugen på att fixa till nåt gott i köket! Både bilder och recept jätte trevligt.Kolla gärna in hos mig om du har tid över=)Företagsstart kanske tycker du om spa och hälsa.Kommentera gärna vad du tycker!

  Lägger till dig på bloglovin 😉

 2. Tess

  godmorgon allt bra idag?

  själv e de ok igår så sålde jag min pärla så är lite små deppig, visst skönt att bli av med henne men ändå haft henne sen hon va ny;/

  hoppas du kikar in kram

 3. Lena

  Hej!

  De flesta bilder här på din blogg är ju dina. Men hur gör du? Hur lyckas du med så vackra bilder och fina kollage!?

  Tack för en uppfriskande blogg! 🙂

  Mvh Lena