Biskvier


Idag påbörjade jag en konditorkurs på Medborgarskolan i Stockholm.
Smörkräm har vispats, macroner har spritsats och créme carmel har gräddats. Hela dagen har vi haft fullt upp och i morgon väntar nya spännande utmaningar.

Biskvierna tog jag med mig hem, därav ser de lite tilltygade ut. De har faktsikt rest både tunnelbana och dryga timmen på tåg, så då får man se lite skadad ut anser jag!
De är helt ljuvliga i miniformat och man kan utan problem äta dom som små praliner. Så nu skall jag lägga mig på soffan och smaska lite.. I morgon bitti går tåget strax efter sju till Stockholm igen och då gäller det att vara på alerten!

Receptet kommer en annan dag, då jag tagit hem receptpärmen.

Här kommer receptet!

30 stycken små biskvier:

150 g mandelmassa
20 g äggvita (en äggvita väger ca 30 g)

Riv mandelmassan och blanda tillsammans med äggvita. Detta skall bli en smidig smet.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Märk gärna ut på bakplåtspappret hur stora du skall göra (vänd sedan på pappret så du får blyertsen nedåt).

Grädda i ca 5 minuter i 175 grader, håll koll, dom blir lätt brända! Ta av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du försiktigt lossar dom.

Gör en smörkräm, med eller utan choklad det väljer du själv. Bred på smörkrämen jämnt och doppa sedan i smält choklad.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
SebbeSula
15 år sedan

De är ruskigt goda, Linnéa 🙂 Tack för det.

Camilla
15 år sedan

Chokladbiskvier är min klara favorit, jag tycker de ser alldeles gudomligt mumsiga ut!

SebbeSula
15 år sedan

De är ruskigt goda, Linnéa 🙂 Tack för det.

Alexandra
Alexandra
15 år sedan

jummy jummy för biskvier!

Karin/Rosa maränger
15 år sedan

Men vad skoj – jag vill också gå på konditorkurs!

Nu ser jag fram emot ytterligare mkt fin inspiration här på sidan =)

Mirry
15 år sedan

Snygg blogg!

http://www.arntyochmirry.se har vi drabbats av Gina Tricot – sjukan 🙂

Check it out!

Leila bakar...
15 år sedan

va kul! Jag har oxå funderat på att gå den kursen…ska hålla koll på din blogg vad ni gör så kanske jag går den sen! =)

Mikkis
15 år sedan

Mums vad goda de ser ut!

Lina van der Putten
15 år sedan

gud så gott =)

kolla gärna in min blogg, den handlar mycket om mat, GI och mitt liv i allmänhet förståss 🙂 http://www.lvdp.blogg.se

Kalasgott
15 år sedan

Jag tycker att dom blev jättefina! Biskvier är trots allt lite trixit att få snygga! 🙂

Fias kastruller
15 år sedan

Vad kul att gå kurs! Dina biskvier så jätte smarriga ut!

/Sofia

Karin Ivarson
Karin Ivarson
15 år sedan

Åh gud va roligt Linnea! Konditorikurs kommer ju passa dig som handsken! Lycka till och hoppas att det blir roligt!

Susanne
15 år sedan

Låter som en drömkurs! Och vilken lagom storlek på biskvierna! Perfekt! TACK för tipset!

Linnea
15 år sedan

Hoppas du lägger ut recept på en massa goda bakverk när du fått hem den där pärmen 😀

vivi
15 år sedan

Ohh vad roligt, önskar vi hade ngt sånt här i Halmstad!! Då kommer man ju få ÄNNU mera inspiration från din sida tjoho

Tusen tack (igen) för en toppen sida!

Helene
Helene
15 år sedan

Hej!

Va kul det måste vara att gå på kurs! Det måste passa dej väldigt bra! Jag önskar jag hade fått vara med när ni gjorde créme caramel, min favorit! Å jag vet en som älskar biskvier, min far. Så man kan kanske få lägga in om en beställning sen 🙂

Ser fram emot många härliga recept från kursen 🙂

Kram Helene

Michelle
15 år sedan

lycka till med kursen, den passar dig säkert! tack för att du har en så otroligt bra blogg att följa, dig ser jag upp till. keep up the good work! / Michelle

Lena
15 år sedan

Lycka till med din konditorkurs! 🙂

Mvh Lena

Catrin
15 år sedan

åh va kul! Ser gudomligt goda ut 😉

Sofy
15 år sedan

Vad kul med kurs, hoppas att den ger dig massor!

henrietta
15 år sedan

mm, ser riktigt mumsigt ut!!

sjukt söt blogg har du!

kram

Anonym
Anonym
15 år sedan

åhh längtar tills du lägger ut receptet! :)!!

Jossan
15 år sedan

ser riktigt goda ut 🙂

Åsa
15 år sedan

Åh vad roligt det lät!!

Jag älskar att baka och så… kanske får kolla upp den där kursen till en annan gång.

Nea
Nea
15 år sedan

Ser verkligen goda ut!

Skall ha födelsedagsfest på söndag för familj o vänner, tänkte göra det lätt för mig med en pastasallad. Har dock inga bra recept känner jag!! Har du kanske det!!?! Hade varit skoj om du har ngt bra tips!!

Hälsningar Nea

Sandra drömkaka
15 år sedan

Oh vad goda & söta dina biskvier blev : )

Så himla roligt att gå på Medborgarskolan deras konditorikurs, har själv funderat på den!

Du får gärna uppdatera mej om du är nöjd med den? : )

Emma
15 år sedan

Mmmm vad gott det ser ut! Kul att gå en kurs dessutom 🙂

Bokmalen
15 år sedan

Jag fick lära mig en grej som gör det enklare att göra biskvier av min svärmor. Hon ställer in dom i frysen efter att du hett på smörkrämen så att det stelnar ordentligt. Därefter smälter man choklad å doppar i. Då är det lättare att hålla i + att chokladen stelnar fort. På så sätt blir det mindre kladd.

Hoppas du får en trevlig helg!

Kramen, Maria

Eleonore
15 år sedan

Åh va gott det ser ut, så enkelt med! kul Blogg du har:D

Anna J.D Jacobsson
15 år sedan

Ohhh vad roligt! Jag är inte ett dugg avundsjuk. Inte alls… Verkligen inte… ;D

Njut lite åt mig med!

Ness
15 år sedan

Mummssfillibabbus!! HAHA man blir riktigt riktigt sugen på att baka nu ;D

Kajsa - kajsas kondis
15 år sedan

För ett tag sedan gjorde jag också minibiskvier. Helt underbart gott! Perfekta är de att frysa in också vilket är ett plus. (De är faktiskt nästan ännu godare när de bara är halvt tinade!)

Nästa inlägg

Fisk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x