“Våffeldagen” – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

“Våffeldagen”

Som matbloggare kan jag ju bara inte missa att skriva om denna dag, som egentligen är en felsägning. Mariabebådelsedag blev Vårfrudagen (vår fru=Maria) och detta mina vänner är våffeldagen! Jag tycker detta är helt underbart!
Det finns säkert lika många recept och varianter på våfflor som det finns våffelätare. Själv gillar jag helt vanliga våfflor, inget extra krångel. De första äter jag oftast med keso och lite lingonsylt men avslutar gärna våffelätandet med en stor klick grädde och lite god sylt!

När svärmor skulle göra tårta sist blev det lite våffelmix inblandat. Antagligen var hon lite stressad, eller så satt inte glasögonen på plats, istället för att blanda mjölk med vaniljsåspulver blev det nämligen en skvätt våffelmix i innan hon insåg sitt misstag. Men tårtan blev urgod i alla fall, så kanske är detta någon man skulle prova?

Ovan ser ni ett av alla olika recept på våfflor som finns, är du sugen på att testa någon nytt och spännande? Kika gärna in på vafflor.se där hittar du garnaterat något som faller dig i smaken!

Äter du våfflor idag?

Bild: arla.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. True Religion

  <a href="http://www.edhardylastest.com/">Fashion Clothing</a> "We were all kind of in the area."I've been on the water since 1981. I knew what to do. I was barking orders.The adrenaline certainly did kick in."I don't feel like a hero, but I did save a life," he said. "It was the right thing to do."These people are friends'Later Friday, Memorial Medical Center of West Michigan confirmed Freed, 66, of Alma is at the hospital in good condition.His wife, Carol Freed, spoke briefly to the Free Press outside the neat, one-story Freed Construction building in Alma. She had spoken with her injured husband over the telephone.<a href="http://www.thomassabocharmemarkt.com/">2010 Neue Thomas Sabo kommt</a>"He has some injuries, but his emotional state is the worst thing right now," she said.She added that her thoughts were with the four others on the plane who have not yet been found."These people are friends," she said. "We know them all very well."The group was headed to the Mayo Clinic in Rochester, Minn., and Carol Freed said she and her husband have voluntarily conducted medical runs for some time."We've done regular medical flights for people. We've done this for a long time," she said. "What we need to do now is pray."A man who answered the phone at the home of Earl Davidson, a local pilot who was on the flight, declined to comment, saying only that family members were waiting to hear more news.<a href="http://www.clothingjeansmall.com/">cheap true religion</a>

 2. Jonas

  Lustigt det där med våffelrecept, många verkar innehålla ohemula mängder smör och jag som fram tills i år har levt i villfarelsen att man alltid använder samma recept som till pannkakor men att man istället för att hälla ut smeten i en pannkakslagg häller den i ett våffeljärn. Men där ser man 🙂 Undrar hur många som gör som jag? Ska man ha så stora mängder smör som jag har sett i många våffelrecept så kan man ju inte äta det som middag direkt. Inte för att "min" typ av smet är någon hälsokur precis men den är iaf ingen förklääd sockerkaka hehe.

  Gott är det hur som helst men tyvärr så glömde jag helt av dagen :/

 3. Patricia

  Vilken härlig sida, jättefin och inspirerande med massa härliga bilder och recept… =)

  Gör garanterat snart ett besök igen.

  Mvh

  Patricia

 4. Sandra

  Absolut, en sådan dag måste jag ha våfflor. Men jag håller med dig, jag gillar bäst de allra enklaste fast gärna med sylt och lite vanilj glass =)Spännande med keso, det får jag testa nästa gång.

 5. åsa

  jag ville så gärna äta våfflor idag men jag har inte lyckats packa med mig mitt våffeljärn till min nya lägenhet 🙁 jag tycker annars att det är jättegott att sätta i bananskivor och hackade valnötter i våffelsmeten!

 6. Mari

  Hade tänkt göra våfflor till kvällsmat nu. Ett tips är att ha mineralvatten i stället för vanligt för att få dem extra frasiga.

 7. sofia

  Självklart ska våffeldagen firas! Själv gillar jag att blanda lite hackade nötter i smeten (ger lite fyllighet) och äter gärna en lite matigare variant med ost i någon form före de klassiska våfflorna med grädde och sylt som väl ändå får sägas vara de godast. 🙂

 8. Madde

  Självklart åt vi våfflor idag! För att barnen skulle bli riktigt nöjda serverades dem med hallon- sylt ,lösvispadgrädde, vaniljglass och upptnadejordgubbar.

 9. Jessica

  jajemän!! iofs på jobbet där vi sålde dem, men fy va gött! det blev med grädde o rårörda hallon o björnbär! mumma!!!

 10. Lena

  Jajjamensan! Jag åt våfflor idag. Men det kanske mest beror på att min mamma bjöd på dem. Annars så kanske jag inte hade gjort några. 🙂

  Mvh Lena