Timjanskyckling – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Timjanskyckling

Tidigare i veckan blev det en såndär fullträff ni vet. Man börjar laga mat men förväntningarna är inte så höga, det är ju trots allt vardagsmat vi pratar om. Medan man lagar kan man börja ana att man är något på spåren. Det doftar fantastiskt, det ser gott ut, sen får man göra första provsmakningen och man inser att man har lyckats!
Detta blev sådär löjligt gott. Tillagningstiden var max 40 minuter och jag tycker att denna rätt även skulle passa att bjuda på en fredag eller lördagskväll. Från allra första början tänkte jag smaksätta med färsk persilja, men den var totalt slut så jag tog salladslök, timjan och citron i stället.


Börja med att hacka champinjoner och salladslök.


Lägg kycklingfilén på en skärbräda, lägg över plastfilm och börja banka med en kavel.

Stek svamp och mörad kyckling i omgångar. Salta och peppra rikligt.


Krydda kycklingen med timjan och pressa över citron. Låt ett par skivor steka med, mest för dekorations skull. Lägg i den stekta svampen och all salladslök.

Avsluta med en rejäl skvätt grädde. Detta får nu puttra ett par minuter så att grädden tjocknar något.

Timjanskyckling 4 pers:

4 kycklingfiléer
250 g salladslök
champinjoner
salt
peppar
timjan
1 citron
3 dl grädde

Skiva champinjoner och salladslöken. Möra kycklingen genom att banka på den med en kavel. Stek champinjonerna i en rejäl klick smör, stek sedan kycklingen, krydda med timjan, citron, salt och peppar. Lägg i svampen och salladslöken i stekpannan. Slå över grädden och låt detta koka samman.
Servera ris till.


bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecka

  Det låter fruktansvärt gott ut, för att inte tala om hur gott det ser ut! Fortsätt gärna såhär med steg-för-steg bilder det var väldigt kul!

 2. Pauline

  Jag lagade denna rätten till kvällsmat, och jag måste ju bara säga att det var suuuuper gott 😀 Fast jag fick ta pesilja istället för timjan för det glömde jag i affären :/ Men det gjorde inte så mycket 🙂 Tack för receptet!

 3. Hanna

  Tack för inspirationen, både vad gäller kycklingrätten och bloggen i övrigt! Har du förresten några tips på bakverk eller efterrätter om man är äggallergiker? Det är så himla svårt att komma på annat än smulpaj.

 4. Susanne

  Nu har jag din kyckling på spisen, har provsmakat lite och det smakar ljuvligt! Tack för fredagsinspirationen!

 5. nina

  Oj, det här låter jue jättegott! sicken bra tajming också då jag inte visste vad jag skulle laga av min kyckling som ligger i frysen och bara väntar 🙂 .. tack och ha en bra dag!