Nu är det inte långt kvar. Internetleverantören har lovat oss att vi skall kunna nytja internet på onsdag och vi får hålla tummarna för att de stämmer. Man blir smått galen när man inte har tillgång till datorn hemma.
Inte för att det kommer finnas speciellt mycket tid över denna vecka. Ett rum skall tapetseras klart till helgen då det blir kalas för hela slanten. Sebastian fyller 25, så jag lovar att bjuda på en hel del smaskiga recept efter långhelgen. Håll även utkik efter tävlingar med finfina priser här framöver!
Förra veckan åt fyllda paprikor. Att de var en populär maträtt på 70-talet kan jag tro för de är både smaskiga att äta och lätta att göra. Jag pillade i lite fetaost för att få lite extra smak!
Fyllda paprikor:
4 medelstora paprikor
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 liten burk majs
färsk oregano
salt & peppar
2 dl riven ost
fetaost
Finhacka lök och vitlök, fräs med nötfärsen. Slå på de krossade tomaterna och majsburken. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Låt detta puttra på medelhög värme. Skär undertiden av toppen på paprikorna och rensa ur fröna. Ställ ut på i en ugnsfast form. Fyll paprikorna med färsblandningen, tryck i fetaost och toppa med riven ost. In i ugnen i ca 175 grader i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.
Bild: Linnéas Skafferi
Åh, på tal om födelsedagar: Jag vill så gärna ordna någon liten tillställning för världens bästa sambo som fyller på onsdag. Har dock varit sängliggande en period och tänkte mig något enkelt småplock-aktigt. Tänkte höra om du har några tips, du som är lite mer expert :).
Kram!
Mums så gott det såg ut 🙂
riktigt gott såg det där ut 😀 Jag tycker du tar så underbara bilder på allt… det blir ju jätteroligt att titta! 😀
ja fyllda paprikor är ju så gott. mums! och jag håller med Anna, du är ju så duktig på att fota! 🙂
Det såg super gott och lätt ut.
Fylld paprika e´sååååå gott…jag brukar göra de på grön paprika
jag är inte mycket för paprika, men det där ser gott ut.
Åh, det där ser så himla gott ut, ska testa och göra de fast vegetariska.
Så gott det ser ut! Fyllda paprikor är så mumsigt.
Ha en fin valborg,
Nadja
Det såg smaskigt ut. Jag tror det får bli lite 70-tals mat till helgen.
Ha en trevlig Valborg. 🙂
Hej! Tack för inbjudan! Vi kommer gärna på festen. Nu har vi kommit hem till sala. Vi slår en pling lite senare! kram Mia och Nisse
Paprika som tillagas i ugnen blir så söt och god så jag kan tänka mig att detta blev gott! Trevlig Valborg!
Det här måste jag testa…..Ser jättegott ut=)
Tack för en trevlig blogg.
Madde
Sådana har jag gjort – gott, gott! Himla söt och bra blogg, behöver ju lite inspiration ibland.
Jag ska testa detta receptet i helgen, det ser jättegott ut!
åå de gjorde vi på hemkusnkapen och dem är så goda .
Ohh guud! Det är så grymt gott! Riktigt läskar sig i munnen nu!:)