Macarons – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Macarons


igår var äntligen den stora dagen inne. Lilla lillasyster tog studenten och är med andra ord inte så liten längre! Med fina betyg har hon nu klarat av tre år på floristutbildningen och om bara ett par dagar far hon till Tyskland på obestämt tid.
Självklart var det kalas i går kväll med massor av god mat och trevliga gäster. Att det stod på min lista att göra den söta delen av buffen är kanske inte så förvånande..
Min syster är en person med ganska bestämda åsikter. Det skulle inte vara någon tårta, jag antar att det är för vanligt. Så det blev att göra ett par cupcakes, limegröna skulle dom vara! Tyvärr fanns det ingen tid att fota dom, men jag gjorde även en omgång illgröna macarons som passade perfekt i både färg och smak!
Visst är de ljuvligt söta!?

250 g florsocker
125 g mald mandel
2 tsk vaniljsocker
125 g äggvita
50 g socker
grön färg

Sikta alla de torra ingredienserna. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till en styv maräng. Färga marängen med grön färg.
Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i marängen och rör tills allt blandats.
Fyll en spritspåse och spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Försök att göra dom lika stora då de senare skall "paras ihop" två och två. Låt kakorna torka ca 30 minuter innan de gräddas på 180 grader i nedre delen av ugnen.

Grädda i ca 18 minuter, kakorna skall ha fått en hård skorpa och "stannat". Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt kakorna svalna. Lossa sedan kakorna riktigt försiktigt, de går lätt sönder.
Förvara dessa kakor torrt tills de skall sättas ihop med smörkräm.

Citronsmörkräm:

100 g mjukt smör
ca 1/2 pkt florsocker
2 msk grädde/mjölk
saften från 1 citron

Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen med lite gul färg (valfritt). Stryk ett lager smörkräm och para ihop macaronerna.

Bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia

  Idag var första gången någonsing som jag gjord Macroons och jag följde ditt recept här ovan (+ limeskal) och bara 2 halvor har spruckit. Det ser jag som ett lyckat resultat 😀 Nu ska bara jordgubbsfyllningen i. Mums

 2. Ameli Nilsson

  Hej! Oh, vad du kan!!! Jag blir så avis =)
  Ett litet önskemål… Jag tycker att det är så svårt att veta hur många droppar karamell/hushållsfärg man ska ha för att få "rätt" färg. Skulle inte du kunna lägga upp en liten tipsruta? Tex x antal droppar för blekrosa, x antal för prinsessrosa, x antal för knallrosa, x antal för tomteröd… (Framförallt när man gör macarons, då vill man ju ha en viss nyans.) Något annat jag inte hittat på nätet i så stor utsträckning är lyckade smakkombinationer på macarons….

  Keep up the good work!! Älskar din blogg och dina kakböcker! Kram från Söderköping

 3. SvartaMalin

  Äntligen hittar jag receptet på dom här underbara små kakorna 🙂 Nu är de bara hem å baka! Tack!
  Den här bloggen kommer jag att följa /Malin

 4. Linda

  Det vore ett brott att inte prova receptet nu när du så oerhört lockande visat upp dom 🙂 Tack på förhand! Kramar från Nässjö

 5. anne

  Så häftigt med receptet! jag brukade köpa dessa på Sprüngli i Zürich, där kalades de Luxemburgerli. Aldrig tänkte jag tanken att man faktiskt kan göra dem hemma!

  Tack!

 6. emeli

  Älskade mormors makroner när jag var mindre, men tappade helt suget när vi var på europa-trip med familjen och köpte liknande bakelser i tyskland. De var så grymt goda att vi köpte flera paket, vilket i samband med den trånga bilresan och dåliga luften bidrog till att alla blev något bilsjuka 🙂 Tror t.o.m. jag spydde.

  Så inga fler makroner för mig iaf!

  ha en bra dag

 7. Anonym

  Hej! Jag tänkte bara tipsa dig om Gratis-mode, som är en jättebra sida där poäng=presentkort. Poängen får du genom att klicka på lite reklam, så det är busenkelt! Du får välja bland biobiljetter eller presentkort på bland annat H&M, Kicks, Stadium, Mio och många fler! (ca 60ställen) Bli medlem här http://www.gratismode.se/?c=11878

  En annan bra sida är http://www.freestreet.se/?r=147 som är alldeles ny och också är jätte bra 😀

 8. Louise

  Åh! Jag har alltid velat testa dessa!! Jag älskar att stå i köket, så jag lägger till din fina blogg på bloglovin! =)

  Kram kram!

 9. Helena

  Vilka tjusiga bilder!! 🙂 Har tänkt att jag ska testa att göra macrons länge nu men det har aldrig blivit av. Har aldrig gjort det så det är på tiden snart.

  Fin blogg du har!

 10. Camilla

  Jättefina makroner!! Och äntligen hittar jag ett recept som låter vettigt. Gjorde en gång makroner. De blev goda, men lite torra.. Tror jag ska prova det här receptet en dag 😀