Studenttårta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Studenttårta


Till förra veckan fick jag den stora äran att göra Malins studenttårta. Det är aningens svårt just med studenttårtor tycker jag. Det finns liksom vissa "ramar" att hålla sig innanför, om man nu inte vill göra en otraditionell tårta. Som vanligt blir det inte alls som man tänkt sig, jag hade en helt annan bild i huvudet om hur tårtan skulle komma att se ut. Men jag blev faktiskt ganska nöjd med resultatet och jag hoppas att Malin känner lika så.

Denna tårta är fylld med vit chokladmousse och rårörda jordgubbar. Sedan har jag spacklat den med grädde och täckt den med sockerpasta.

Receptet på den vita chokladmoussen får ni senare under helgen, jag blev så inspirerad av mig själv att jag skall använda samma recept till midsommaraftons tårta. Som jag för övrigt skall sätta fart att baka nu!

Bild:Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Aha! Du har grädde under sockerpastan, alltså? Läste att man inte kunde ha det så jag krånglade med smörkräm under ch det blev inte så gott tyckte jag…. Men då funkar det alltså med grädde?!

  2. Caroline

    Vilken fin tårta! Vad duktig du är, följer din blogg och älskar dina tips och recept!

    Vart köper du sockerpastan? Och hur gör man? Är det svårt?