Sommarsallad – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Sommarsallad


Så var äntligen sommaren här igen! Ska man tro vädersiarna är värmen här för att stanna, ett tag i alla fall. När det blir sån här värme tappar jag nästan all sug på att äta lagad mat. Mitt intag av kycklingsallad ökar från ett par i veckan til alldelens för många! Undrar om det är skadligt att få i sig för mycket kyckling, i så fall ligger jag verkligen i riskzonen!

När vi satte oss ner och åt i går säger Sebastian:
-Åh, jag har saknat din mat!

Saknat min mat!?! Jag har väl inte gjort annat än att stått i köket och lagat mat de senaste dagarna!

Men tydligen är det skillnad på mat och mat, lite medhåll får han faktiskt av mig för grillad i all ära men det är bra gott med vanlig, enkel vardagsmat! Utan massa krussiduller. Bara en helt enkel kyckligsallad!

Efter storbaket av lantbröd fick jag en burk soltorkade tomater som jag måste använda upp och den passade perfekt till denna sommriga kycklingsallad! När jag skulle göra dressingen tog jag en liten genväg. Det stod nämligen en öppnad burk med vitlöksfärskost i kylen. Den blev basen till dressingen och det blev otrologt gott trotts att den var löjligt enkel att göra!

Sommarfräsch kycklingsallad 2 pers:

2 kycklingfiléer
4 soltorkade tomater
timjan
dragon
salt & peppar

sallad
paprika
tomater
oliver
kokt kall pasta

Skär kycklingfiléerna i två delar och stek den.Låt ena sidan stekas på hög värme tills den fått fin färg. Vänd kycklingen och sänk värmen. Låt kycklingen bli riktigt klar, men inte överstekt då blir den torr och tråkig. När kycklingen har ett par minuter kvar i pannan, finhacka de soltorkade tomaterna och låt dom steka med. Krydda med timjan, dragon, salt & peppar.
Blanda samman övriga ingredienser till salladen.

Enkel dressing:

1 burk färskost med vitlökssmak
3 soltorkade tomater
1 dl creme fraiche
salt & peppar

Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda samman alla ingredienser. Klart!


Bild:Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.