Kokostoppar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kokostoppar


De dagar då solen lyser med sin frånvaro och det är allt annat än trevligt ute är perfekta att ägna sig åt lite lättsam bakning. Kokostoppar är tacksamma att göra då de är riktigt enkla men smakar fantastiskt. Ser ni hur otroligt gula mina är? Man skulle nästan kunna tro att jag haft i saffan eller gul karamellfärg, men det är faktiskt äggulan som gett kakan dess starkt gula färg. Jag har turen att få tag på lite härliga ägg från lyckliga hönor som bara bor ett par kilometer bort. Tack vare att hönsen mår så bra kan jag få så härliga ägg, hur underbart är inte det!?
För att ge kakorna en extra kick har jag haft i ett par matskedar citronsaft. Vill man är det gott att doppa botten i smält choklad, men jag gillar dom bra som dom är!

Kokostoppar med citron ca 15 st:

75 g smör
1 dl socker
1 ägg
200 g kokos
2 msk citronsaft

Smält smöret. Blanda socker och ägg väl. Slå i det smälta smöret, kokosflingor och citronsaften. Forma till toppar och grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Låt topparna svalna på plåten.

Bild:Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Chili

    ljuvlig blogg du har:)Vilken kaka é din favorit? Vi é 3 bagare som älskar o snoka runt lite hos andra, du har en massa klassiskt gott här:)Lagt till dej på bloglovin så man inte missar nått;)