Näst ut bland glassmaker att testa blev hallon. En påse med frysta hallon finns nästan alltid hemma och blev därför det solklara valet av smaksättning när jag tog fram glassmaskinen. I våras när jag gick konditorkursen gjorde vi en moussetårta som innehöll hallonlikör. Ända sen dess har jag gått och funderat på recept där man kan få användning för denna likör.
Jag kan garantera att den gjorde sig riktigt fin i hemgjord hallonglass!
Hallonglass ca 5 port.
3 äggulor
1/2 dl socker
4 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 dl hallon
1/2 dl socker
3 msk hallonlikör
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Sjud grädden med vaniljen. Häll den varma grädden över äggfluffet och rör om ordentligt. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt detta sjuda ett par minuter under konstant omrörning. Detta får nu stå och svalna. Koka upp socker, hallon och likör. Sila genom en finmaskig sil och vänd sedan ned hallonsåsen i glassmeten.
Följ sedan instruktionerna till din glassmaskin.
Jag hade ett gäng riktigt sega maränger låg som jag smulade ned tillsammans med glassen.
Bild:Linnéas Skafferi
Det ser väldigt gott ut och jag kan tänka mig att det är gott också! 🙂
hallon är helt klart en av mina favoriter oxå när det kommer till glass. men jag är mer av en sorbet-människa 🙂
Ser himla gott och läckert ut. Fint i de små formarna.
ajajaj det vattnas i munnen 😀
Lite likör i söta bakverk och glass är aldrig fel. Liten smakförhöjare absolut. Och såg inte det där ljuvligt ut så säg!
Hallonglass är en av mina favoriter. Så himla gott!
Himla sommarläskande det såg ut:) Skulle jag gärna bjuda eller bli bjuden på!
Ja visst är den, den syns lite bättre i inlägget jag länkade till!:)
trevlig fredag på dig!
kram
Det där lät inte så dumt, älskar hallon, är såååå
gott i det mesta, får nog ta och göra lite hallonglass nu i sommar!!
ser gott ut! 🙂
Jag hade också en massa hallon hemma, så jag slängde ihop en rulltårta.
Gjorde en fyllning på phiadelfiaost, Mosade hallon och lite socker.
Supergott! Testa! 🙂
Fin blogg och fina bilder 🙂