In the summer of 2009 – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

In the summer of 2009

Nu är vi två veckor in i augusti och sensommaren är verkligen här.  Sommaren har som vanligt bjutit på allt ifrån 10 plusgrader och spöregn till de 29 grader i skuggan och stekande hetta vi hade förra veckan. Precis som en svensk sommar skall vara med andra ord!

I våras införskaffade vi den lite större grillen och den har varit perfekt i sommar! Lägg kolen i mitten av grillen och låt den få fin glöd. Lägg sedan de du vill grilla runt om kolen. Genom att grilla på detta vis får du ett kött/kyckling/fisk som blir oerhört mört och sällan bränt. Helt underbart! I sommar har vi grillat hamburgare i massor. Min absoluta favorit är de med mozzarella innuti!

Skall du göra en enda tårta, nu i sommar, senare i höst eller när helst du vill, gör den här tårtan! Jag lovar att den blir uppskattad. Byt ut mot annan frukt eller bär om du inte får tag på jordgubbar.

Den absoluta favoriten i sommar har nog varit glassmaskinen jag fick på min födelsedag. Att det kunde vara så gott med hemgjordglass! Under hösten har jag tänkt att utforska detta område djupare. Tänk er en riktigt ruskig höstdag, favoritfilmen går på tv och framför dig har du en stor skål med glass fullproppad av chokladbitar, nötter och härlig kolasås. Kan det bli mycket bättre än så?

Denna sommar startade med en ganska stor händelse. Min lilla lillasyster tog studenten. Självklart stod jag för sötsakerna och dessa gröna macarons blev jag riktigt nöjd med.

Vilka har varit dina höjdpunkter under sommaren 2009?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eloise

  Superfin blogg!

  Vad är din åsikt om att storbloggaren Dessie redigerar sina ben i Photoshop? Vill du bli veckans blogg, eller vinna ett par snygga skor?

  Klicka dig isåfall in på min blogg!
  Kram!

 2. Natalyee

  Snubblade precis in på din blogg! Vilken otroligt mysig och pirrande känsla jag får i hela kroppen. Man blir ju riktigt glad av att se dina fantastiska bilder-vilken inspiration!
  Jag har fastnat extra mycket för bakverks-biten då jag har en enorm passion för det men aldrig riktigt tar mig tiden att pyssla med det.
  Nej nu ska jag ge mig ut i köket och skramla kastruller!! =D

  Kramar

 3. Linnea

  Din blogg är så himla fin! Jag älskar verkligen att baka och laga mat och det är en sån inspiration att titta på andras bilder! Ha en bra dag

 4. Kalcium

  Glassen såg väldigt, för fin för äta. Sådan vill man ju inte förstöra.

  Grilla, borde man kunna göra på vintern. Dock, får man nog försöka bygga ett litet grillhus, som man borde kunna grilla i under kalla vintrar. Möjligtvis, en marknadsförd ide?

 5. tamara

  Bli min personliga kock? Då kanske jag lyckas gå upp i vikt haha.
  Nejmen, hitta förövrigt nyss hit & jag blev positivt överraskad! Kan lova att jag säkerligen kommer använda mig utav ett x antal cupcakerecept härifrån!

 6. Sara

  I sommar har jag bakat och lagat mat mycket mindre än vanligt, efterson jag jobbat nästan hela sommaren. Men årets "sommarrätt" är nog matvetesallad! Både gott och nyttigt! 😉

 7. Kattis

  En liten undran var du inhandlar du din "verktyg" som jag har jagat något som kan spritsa med typ spritspåsar i plast eller något liknade ?

 8. Annika

  Mmm, det ser så gott ut och du tar så fina foton! Kikar in här i princip varje dag för att kolla vad för något nytt du har hittat på. Keep up the good work! Jag har länkat till din blogg från min, hoppas det var okej! Säg annars till!

 9. Fröken Dill

  Vilket bra tips med mozzarella i hamburgaren! Det ska jag testa! Jag är också lite kär i min glassmaskin. I stora köket på landet får den dessutom plats. Fast jag tror den får följa med till lilla hemmaköket i höst för jag har blivit beroende av RIKTIG glass.
  Hälsar fröken Dill

 10. David

  Nystartad blogg, runt 100 läsare redan dag två. Det går uppåt för mig och jag skulle trivas bra bland alla storbloggare!

  Jag har en pågående tävling där man kan vinna 4 biobiljetter som avslutas på söndag. Bloppis med killkläder och ett pågående samarbete med storbloggen Falsksanning!

  Jag är smygfotografen som bla har fotat Paow, blondinbella, EMD Danny och frisören Bobby.
  Om några timmar åker jag ner till Småland för att förhoppningsvis kunna fota någon bloggare som gör bort sig!

 11. Elaine

  Just från din sida så var vinsten av pajformen en höjdare och ett gott minne 🙂 Den används flitigt här hemma..

  Jag tror jag ska prova på att göra såna där små macarons jag oxå! TOKSÖTA! 😀

 12. SebbeSula

  Glassen på din födelsedag och dina handbörjare har varit riktiga favoriter. Och rödvinet såklart 🙂
  Förresten glömde du skriva att man ska ha locket på när man grillar sådära. 😉