Skördetid – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Skördetid

Augusti månad bara flyger fram och vi har redan avverkat halva. Hur gick det egentligen till? Var det inte mitten av juli nyss?
  Under veckan som gått känns det som om sommaren lämnat plats åt svalare och friskare dagar, detta är inget jag sörjer då jag faktiskt ser fram emot hösten.
Även i grönsakslandet börjar det bli höst, morötterna börjar bli stora och fina men jag gallrar med jämna mellanrum för att de ska få plats att växa. De halvstora, inte riktigt klara morötterna jag då drar upp är egntligen mina favoriter. De är både söta att se på och riktigt söta i smaken. Perfekt att ha i sallader, du behöver bara skölja av jorden och eventuellt dela dom på mitten.
Något som växer likt ogräs i mitt grönsaksland är persilja av den slätbladiga typen. Jag är ute och norpar lite varje dag nästan men det kommer hela tiden nytt. Det som inte hinns äta upp denna säsong klipps ned och fryses in, perfekt att ta fram i vinter!

Har du fått skördat något i år?

bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Monika

  Åh, vad mysigt. Jag önskar att jag också hade ett land att pyssla i. Men det är ett senare projekt.

  Dock testade jag att baka surdegsbröd på en jästmix igår. Det kan jag rekommendera. Alltid lite bökigare än vanligt bröd då det ska skållas etc men det blev väldigt gott!

 2. Sofie

  Hej!
  Min fråga handlar väl inte direkt om grönsaksskörd, däremot om bakning. Jag ska baka tårtor till min systers bröllop. Antalet inbjudna är ca 45 st. Planen är en chokladmandelbotten (gjord på mandelmassa) med hallonmousse. Frågan är om du har nåt bra tips till upplägg av baket, nåt som är viktigt att tänka på? Hur bra håller sig moussetårtor i kylen? Jag gillar att baka och gör det rätt mycket, men har aldrig bakat till så många på en gång.. Ska bli spännande!

  Det mest spännande blir väl kanske frakten av tårtorna till bröllopet, en nätt liten resa på 15 mil 🙂

 3. Caroline

  Här skördas det tomater, gurkor, örter, chili, sockerärtor, och sallad. Purjolöken och blomkålen börjar växa till sig också, så det är väl dags för ett smakprov av dessa snart också. Det blev inga morötter eller potatis i år eftersom det landet inte blev klart i år, men nästa år hoppas jag på god skörd av dessa också!

 4. Camilla

  Ja persiljan växer så det knakar här med.. och den sprider sej. Jag har persilja överallt nu, även i gräset (vilket är mindre bra). Vaxbönor har vi fått en hel del.. och stora potatisar.. I växthuset kan man få en och annan tomat. Sen har jag tre sorters timjan och den bara växer och växer… och växer 🙂

  Tänkte också ta in persilja, hacka ner och frysa in. Perfekt att piffa upp höstsopporna med 😀

 5. Lina

  Ja, faktiskt massor! Har ätit gurka, tomater och sallad dagligen, och nu börjar morötterna dyka upp. Gillar också de små söta rackarna:)

 6. Lomina

  Gud så skönt det låter! När mina föräldrar bodde på vårt "barndomsställe" hade vi alltid morötter och potatis som skulle upp i augusti. Det är sånt man saknar när man flyttar in till stan!

 7. Dessi

  Har inte sått något i år, då vi nästan precis flyttat till vårt hus! Men till nästa år ska jag minsann fixa i ordning mitt lilla egna trädgårdsland 🙂