Ärtsoppa – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Ärtsoppa


Jag är ett stort fan av soppor och då menar jag inte soppa gjord på pulver, soppa från en burk, tetra eller likande. Jag pratar om hemgjord soppa, matig och med massor av smak. Jag mins skoltidens köttsoppa, det var nog bland det blaskigaste man kan stoppa i sig, om jag inte mins helt fel gjordes det en undersökning när jag gick på gymnasiet på hur mycket av den så kallade köttsoppan du måste äta för att orka en gymnastiktimme. Åtta (8) fulla tallrikar var du tvungen att sörpla i dig för att få den energi du behövde! Jag antar att gymnastikeltionen ändå skulle vara förstörd, tänk så många gånger man måste gå på toa efter det intaget av vattnig soppa!

Så med detta i åtanke bjuder jag här på det bästa recepet på hemgjord ärtsoppa som jag har. Detta är inte soppa gjord på gula ärtor så du behöver inte hålla på att blötlägga ärtorna timmar i förväg. Ta bara upp din påse med frysta gröna ärtor ur frysen så står den perfekta lunchen på bordet i ett kick!

Grön ärtsoppa 2 port:

 2 dl gröna ärtor
½ lök
1 msk smör 
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
timjan
salt & peppar

Tina ärtorna. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Blanda löken i ärtorna och mixa med en mixerstav. Smält smöret i kastrullen, ha i mjöl och rör om. Slå på buljongen och ha i ärtpuren. Låt allt kokaihop och slå i grädden. Smaksätt med timjan, salt och peppar.

bild lånad från nigella.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. erica

    Wow! äter soppan i skrivande stund och den är riktigt riktigt god. Gick supersnabbt att göra och billig. Mycket uppskattade egenskaper hos en fattig student:)

  2. Carro

    Ja, skolmaten är tyvärr inte någon höjdare =/ Synd att de ej satsas mer på att ge barn och ungdomar näringsrik mat , särskilt då de äter på skolan varje dag och ej kan ta med sig matlådor .. På senare år har dock de börjat erbjuda lite bättre sallads alternativ. Minns när man var liten och allt de hade att erbjuda var den blaskiga salladen med mandariner, fy !

    Ärtsoppa är verkligen supersmarrigt ! Får spara det där receptet 🙂