Skogsmulleliv – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Skogsmulleliv

Här har det blivit riktig höst med kalla nätter och lite svalare dagar. Även om temperaturen orkar upp mot nästan 20 grader så är det ingen värme i luftern. Men solen skiner idag igen från en klarblå himmel och det var underbart skönt ute när jag gick morgonsvängen med hunden i morse.

Jag undrar just om jag kommer att få tid till att leta lite lingon i år. Folk sa att det fanns massor av blåbär, men de han jag inte med, likaså har ryktet om all den svamp som finns i skogen nått mig, men inte heller där har det funnits tid. Men hur är det med lingonbeståndet i år? Är det någon som varit ute och kollat läget? Om jag nu tar mig ut i lingonskogen, ja då skulle jag verkligen kunna tänka mig ett par illröda Viking på fötterna och denna urtjusiga regnkappa, allt för att försöka undvika att bli blöt! För den dagen jag väl tar mig i kragen och ger mig ut, ja då kan jag lova att det spöregnar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Birgitta Höglund's Mat

  Läcker regnjacka. Då syns du verkligen, bra i älgjaktstider. Här plockas både lingon och blåbär nu, när väder och värk tillåter. Blåbären går fint att plocka ända till nattfrosten kommer. Lingon hinner du plocka länge än, de är väldigt hållbara hela hösten.
  Ha så skönt i skogen 😉 Birgitta

 2. Birgitta Höglund's Mat

  Läcker regnjacka. Då syns du verkligen, bra i älgjaktstider. Här plockas både lingon och blåbär nu, när väder och värk tillåter. Blåbären går fint att plocka ända till nattfrosten kommer. Lingon hinner du plocka länge än, de är väldigt hållbara hela hösten.
  Ha så skönt i skogen 😉 Birgitta

 3. Bekki

  Jag tittar in på din blogg varje dag och tycker att du borde skriva ännu oftare! =) jag har själv startat en "cupcake"blogg kolla gärna på: http://www.acupofcake.blogg.se Nu till min fråga, kan du inte skriva ett inlägg om hur du gör blommor etc av flowerpaste? Har nämligen inte hittat ett sådant inlägg.. Ha det fint!

 4. Anna

  I helgen som var åkte jag till min mormor för att plocka svamp, och även lingon & blåbär. Det finns hur mycket som helst! Vi kom hem med 27 kg (!!!) svamp och det plockade vi på sammanlagt 5 timmar kanske (: Det fanns som sagt bär också men det var svampen vi ville åt så vi plockade inte så mycket.
  Lycka till när du väl kommer ut i skogen!