Veckans enkla – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans enkla

 

 

Som vanligt försöker jag hålla vardagsmaten ganska enkel, ingredienserna skall vara få, insatsen liten men resultatet skall vara storslaget. Okej, storslaget behöver det inte vara men även vardagsmat skall vara lite njutning och inte bara ett onödigt ont som det ibland kan bli.

Det här receptet tar lite längre än 10 minuter att få fram på bordet, men medan kycklingen sköter sig själv i ugnen hinner man med en power nap, dammsuga av, ta reda på tvätten eller vad man föredrar att sysselsätta sig med!

 

Ugnsrostad kyckling med chili:

 

1 kg kycklinglår

1 dl olja

3 msk chilisås

1 tsk curry

1 msk citronsaft

salt & peppar

1 dl vatten

 

Blanda samman chilisås, curry, citronsaft, salt och peppar. Pensla detta på kycklingen, se till att täcka båda sidorna av kycklinglåren. Lägg dem i en ugnsfast form och slå i vattnen. Ugnsrosta dem i ca 30 miuter eller tills de fått fin färg och är helt klara. Koka pasta och blanda i valfria grönsaker. Middagen är serverad!

 

 

Bild:Linnéas Skafferi

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Det är så kul att jag hittat till din blogg 🙂 Du har verkligen massa goda recept här och det är perfekt för mig som precis flyttat hemifrån. Ska laga detta imorgon 🙂

  2. Blogg bakning recept bakrecept cream cheese cake cupcakes choklad bröd

    Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här. Kram!