Då var det dags igen.. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Då var det dags igen..


Nu börjar den komma smygande, det började för ett par dagar sedan med lite stickningar i halsen, igår eskalerade det till stickningar i halsen och lite hosta. Idag kom snuvan. Snörvel och host! Självklart är det höstens första förkylning jag pratar om!
Men jag tänkte kurera mig idag med senaste numret av Elle Mat & Vin, nedbäddad i soffan, jag tror att det för dagen är den bästa behandlingsmetoden, tror inte ni?
Jag har inte ens fått bort plasten runt tidningen så den är helt oläst, men på webben utlovas recept på härliga höstsoppor, långkok, en hel artikel tillägnad rödbetan och massor med annat läsvärt.

Bilden ni ser ovan är hämtad ur senaste numret. Majssoppa är verkligen en storfavorit som jag gärna äter till lunch. Här kommer Elle Mat & Vins receptvariant på soppan:

250 g majskorn (färska, frysta eller konserverade)
2 schalottenlökar
140 g rökt sidfläsk
2 msk smör
2 krm gurkmeja
3–4 msk vetemjöl
5 dl kycklingbuljong
5 dl standardmjölk
salt och nymald svartpeppar
tabasco

Rosta majskornen i en torr panna tills de får färg. Skaka pannan då och då. Skala och hacka löken och tärna fläsket. Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök och fläsk ett par minuter utan att det bränns. Pudra över gurkmeja och mjöl, rör om och tillsätt buljongen under omrörning. Häll i mjölken och majsen och låt det sjuda utan lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar samt några droppar tabasco.

Vad gör du för att kurera dig mot förkylningar nu i höst?


Bild & Recept från Elle Mat & Vin

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Dessi

  Älskar verkligen Elle Mat och Vin! En av mina favorittidningar… Den här majssoppan ska vi faktiskt testa i morgon! Handlade hem allt i helgen. Soppor är ruskigt gott nu under hösten…

 2. Cia

  Det här numret var verkligen ett av de bästa på länge! Jag var lyrisk över varenda sida 🙂 Soppan ser helt klart otrolig god ut! Själv testade jag La famiglia-kycklingen i fredags tillsammans med kronärtskockorna och löken ur samma reportage! Riktigt riktigt bra!

 3. Frida

  Hösten är mysig, thédrickande, soppor, ett kortspel och tända ljus – men som sagt, nackdelen är alla dessa förkylningar. Tur att det är helg då och då så att man kan njuta, laga god varm mat och vila upp sig!

 4. Tina

  Din stackare! Hoppas du blir friskare snart. Soppan ser jättegod ut, den kanske man borde prova…

  Min kur för att mota förkylningar är att tvätta händerna när jag har varit ute och att alltid ha halsduk på mig (min hals är superkänslig, så missar jag halsduken en dag så är jag sjuk nästa dag…)
  För att kurera pågående förkylning brukar det bli te med honung och mycket vila i soffan med tidningar och filmer. Men alvedon och liknande tar jag bara om jag måste, det är bättre att låta kroppen kämpa än att motarbeta den med febernedsättande.