Veckans bästa: Pasta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Veckans bästa: Pasta


Precis som för de flesta jämnåriga med mig tillhör spagetti med köttfärssås de här rätterna man ätit en gång i veckan under hela sin uppväxt. Alla familjer har sin egen version av denna rätt och det är väl kanske just möjligheten till variation som gjort den så otroligt opulär.

Här kommer veckans variant. Svenska råvaror tillsammans med en italiensk receptidé, jag kan inte säga annat än att det blev ruskigt gott. Det blev en liten höstig känsla över det hela tack vare morötterna och persiljan. Jag plockade upp de minsta morötterna ur landet, har du själv inte tillgång till egna små rötter går det bra att använda mini-morötter eller dela större i småbitar.

Andra smaskiga pastarätter hittar du här!

Pasta med köttfärssås ca 5 port:

500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela konserverade tomater
balsamvinäger eller rödvin
salt & peppar
en rejäl knippe färsk bladpersilja
10 små morötter

Börja med att skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna eller gryta och stek dem mjuka i lite smör. Tillsätt färsen och bryn den. Slå över tomaterna och mosa sönder dem med en gaffel. Tillsätt en rejäl skvätt balsamvinäger eller rödvin. Salta och peppra rikligt.
Grovhacka persiljan, ta av ca 2 msk som du senare blandar med pastan. Skölj morötterna och låt dem tillsammans med perisljan koka med i köttfärssåsen ett par minuter. Jag gillar inte överkokta morötter, men om du gör det, låt dom bara koka lite längre så blir de mjukare.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, häll av vattnet och rör i den hackade persiljan tillsammans med en skvätt olivolja.

Middagen är klar!

Bild:Linnéas Skafferi, pajformen som jag använt till uppläggningsfat är från Gerbera och finns att köpa hos Casual Living

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Ser riktigt smarrigt ut!

    Jag har letat igenom din blogg, för att hitta ett recept på en riktigt chokladtårta, men jag hittade ingen. Har du riktigt bra recept på en?
    Mvh Jessica