48 dagar kvar.. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

48 dagar kvar..

 

Det inte ens femtio dagar kvar till julafton. Nu är det helt ok att fundera på vad som behöver inhandlas nytt, börja köpa hem glögg, skriva julklappslistor och i smyg, börja lysna på julmusik.

Anledningen till att denna starka julkänsla så hastigt infan sig beror på det som sker utanför mitt fönster. Det snöar ju för fullt!

Årgångsglöggen från Blossa har i år smak av clementin, tyvärr måste jag säga att jag inte känner mig helt övertygad. Clementiner är goda att äta, men som julig dryck? Njae, som sagt jag är inte övertygad. Däremot såg jag att de valt att utöka Blossafamiljen med två nya lättglöggssorter, apelsin och lingon, för min del känns de betydligt mer intresanta. För det första gillar jag formen på flaskan, stilren och enkel, sen tilltalar mig tanken på en varm mugg lingonglögg betydligt mer. Sen tycker jag att lättglögg oftast är godare än de starkare varianterna.

 

Jag snubblade även över de här galet fina muggarna från Cosas. Glöggkopp, snapsglas eller espressokopp, använd den till vad du vill. Ja, kanske åker de upp på listan bland saker som skall, måste inhandlas till jul.

 

Vad skall du inhandla nytt till julen 2009?

 

Bilder: cosas.se & blossa.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Celina

  Åh vad glad jag blev när jag såg muggarna! det är min mamma som har gjort dom! hon kommer bli så glad när hon ser att du bloggat om dom:)(hennes blogg och hemsida med nyheter heter complimenti.se)

 2. Anonym

  …Tog just en liten smaksipp av årets glögg, clementin. Tyckte tyvärr den var lite dammig i smaken. Men det kan ju ändras mär den dricks varm med pepparkakor som tilltugg! Men va!, ska den drickas kall??

 3. Tove

  …Tog just en liten smaksipp av årets glögg, clementin. Tyckte tyvärr den var lite dammig i smaken. Men det kan ju ändras mär den dricks varm med pepparkakor som tilltugg! Men va!, ska den drickas kall??

 4. Katja

  jag har provat den nya glöggen, men bara lite! kul och annorlunda i alla fall, men det ska helst drickas kall tydligen. Det känns skumt med tanke på att glögg ska vara varm?

 5. Dessi

  Oj oj, det blir väl en hel massa som vanligt! Vi har ju dessutom flyttat till hus, och har många fler fönster att fylla! Min sambon köpte faktiskt hem lingonglöggen och har redan druckit upp den. Jag vågar dock inte provsmaka redan, tycker man förstör julstämningen lite då… Blossa Clementin finns givetvis också i skåpet och väntar på att bli öppnad kring första advent!

 6. Kryddburken

  Härlig nu när nedräkningen har börjat!! 😀 Otroligt snygga glöggkoppar, såna vill jag ha, själv harjag inte tänkt ut nåt speciellt ännu, men det kommer nog! Ha de gott!

 7. Catrin

  smakade blossa clementin igår och den hade inte så mkt smak av clementin, smakade mest som vanligt =) med andra ord så gick den att dricka, men man kan lika gärna köpa originalet då

 8. Anna

  Håller helt o fullt med dig, lättglögg rinner ner lättare för mig också! Tycker inte det är så gott när sprit-smaken tar för stor plats! Snart helg så ett för tidigt trevlig helg till dig! /Anna

 9. Veronica

  Tänkte också testa den där lingonglöggen, tycker precis som du att ofta så är lättglöggsorterna godare, och mycket godare att spetsa lite själv!
  Har redan inhandlat lite saker inför jul, dessutom något som jag faktiskt inte hade hemma…julgardiner, så nu väntar jag bara på att få sätta upp dem!!

 10. sovereign

  fyrtioåtta dagar låter inte särskilt mycket. Så härligt. Snart blir det en fröjd för ögonen att gå på stan kring allt julpynt. Men om jag ska handla något nytt det vettetusan.

  ha det fint!

 11. Fröken Dill

  Har testat årets glögg. Den var rätt god, men så särskilt mycket clementin tyckte jag inte att den smakade. Min favorit var den med vinteräpple 04.
  Hälsar fröken Dill

 12. Pauline

  Hmm. det blir nog ingenting nytt. Det gamla vanliga goda julbaket och julmaten 🙂 Dock är inte glögg uppskrivet på listan heller, tycker inte om det.