Glögg – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Glögg

I morgon kommer bok nr två ut och det blir Adventsbak. Jag tänkte bjuda er på ett smakprov ur boken och vad kan passa bättre så här i adventstider än hemgjord glögg. Det här är ett mycket enkelt recept, gör en flaska och ge bort till någon du tycker om! För att göra om detta recept till vinglögg, byt ut delar av eller all svartvinbärsdryck mot rött vin!

1 L saftglögg:

1 L färdigblandad svartvinbärsdryck (jag brukar använda Jokks)
1 dl socker
2 hela kanelstänger
1 pomeramsskal
ca 15 kryddnejlikor
1 msk hela kardemummakärnor

Blanda svartvinbärsdrycken med socker i en kastrull. Låt detta koka upp under omrörning, sockret skall smälta helt. Tillsätt kryddorna och låt det hela småkoka i ca 30 minuter under lock. Stäng av värmen och låt drycken stå och dra ett par timmar, gärna över natten. Sila bort kryddorna och häll upp på en fin flaska.

Uppdate: Jag fick en kommentar om att alkoholen försvinner när man kokar den och det är delvis sant. Låter du alkohol småkoka i ca 30 minuter försvinner ca hälften.  Jag tycker vinglöggen blir lagom stark genom att göra så, vill du ha en starkare glögg kan du antingen tillsätta lite mer vin efter kokningen eller låta den koka under kortare tid.

bild: Katja Kristoferson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Coconut Oil Benefits

  I’m very pleased to find this great site. I want to to thank
  you for your time due to this fantastic read!! I definitely really liked every
  bit of it and I have you bookmarked to look at
  new things in your site.

 2. Rebecca

  Dagens bok kom precis i rätt tid för mig, min sambo fyller år nästa vecka och jag hade lite idétorka och ville göra något jukigt men inte bara det vanliga:) Får klura lite mer på vad det blir men inspirationen är tillbaka:)

 3. Frida

  Hej! Undrar vilket datum julgodisboken kommer? I papperstidningen står det att bok nummer tre är julgodiset. Och i adventsboken står det att bok nummer tre är kladdkakor.

  Underbara böcker förresten! Ser fram emot nästa.

 4. Josefine

  Åh vad gott det låter! Jag missade att köpa förra veckans bok, så typiskt, fast jag läst om den här i god tid! Får hålla mig framme nu för denna låter också hur mysig som helst. Vad duktig du är!
  ~Josefine

 5. Erica ung fru och tvåbarnsmamma

  Mums vad gott! jag älskar glögg! I senaste elle mat och vin hittade jag ett recept på en kall glöggdrink som jag tänkte prova att göra och ta med som gå bort present på julafton….

  vet du vad jag gjorde igår förresten? Sockerblommor för allra första gången i mitt liv! Så himla kul! De tänkte jag dekorera mina jul-cupcakes med (som också blir en gå bortpresent;=)
  så här blev dem:

  http://erica.myshowroom.se/mina-forsta-sockerblommor/