Oj vad tiden går fort och så mycket det är att göra just nu. Vi arbetar för fullt, för att vi i alla fall skall få ett par dagar ledigt under julhelgen. Det är tidskrävande att skriva böcker!
Redan i morgon kommer bok nr tre ut, galet vad tiden går fort! Som många av er läst så handlar denna om julgodis och inte kladdkakor som det först var tänkt.
Jag älskar verkligen julgodis och tänkte idag bjuda er på en liten glimt av vad denna bok har att erbjuda.
Här vräker snön fortfarande ned och jag är överlycklig, får vi kanske en vit jul i år!? Snöar det hos dig?
Redan i morgon kommer bok nr tre ut, galet vad tiden går fort! Som många av er läst så handlar denna om julgodis och inte kladdkakor som det först var tänkt.
Jag älskar verkligen julgodis och tänkte idag bjuda er på en liten glimt av vad denna bok har att erbjuda.
Här vräker snön fortfarande ned och jag är överlycklig, får vi kanske en vit jul i år!? Snöar det hos dig?
Fikonbollar ca 40 st:
200 g torkade fikon
1 dl russin
1 msk flytande honung
200 g choklad, 70% kakaohalt (det går naturligtvis bra att använda choklad med lägre kakaohalt också, ta det tycker bäst om!)
Dela först fikonen i mindre bitar och lägg dem tillsammans med russinen i en matberedare. Ringla honungen över och mixa till en slät massa. Forma till runda bollar och låt dem stelna i kylskåpet i ca en timma.
Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen. Låt dem rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.
För att göra bollarna extra fina, ringla lite smält vit choklad över dem när de stelnat!
Här snöar det för fullt! Kunde knappt få ut bilen i morse. Jag är glad dock, det finns hopp för snö på julafton! Jag har köpt båda böckerna med aftonbladet än så länge och är mest nyfiken på den som kommer ut imorgon, jag älskar julgodis! Mysigt att göra, mysigt att äta 🙂
Här snöar det!
Här snöar det lite lätt bara. Jag tror ni i södra Sverige kommer att få mer än oss här på norrlanskusten.
Sen verkar dessa fikonbollar supergoda, har faktiskt aldrig smakat sånna.
Ha en fin dag.
Hej Linnéa!
Vilken fantastisk blogg du har. Jag är nybliven prenumerant. Tycker du har så fina bilder till dina inlägg. Vad använder du för redigeringsprogram? Undrar hur man kan sätta sådana fina tejpbitar osv på bilderna…
God Jul till dig från Jenny
Åh, de där ser ruskigt goda ut!
God jul!
Ny lucka öppnad – ny tävling!
Du kan vinna ett presentkort hos Saltå Min Müsli, missa inte chans!
http://www.bagerskan.se/2009/12/julkalendern-lucka-15.html
Kram Karin
Hej!
Missade din fina bakbok nr 2 förra veckan, snyft…. Kan jag köpa den av dig?
Snöiga hälsningar/christina
Ska dessa förvaras i kyl eller går det bra i rumstemperatur?
Åh vad bra med ett recept med fikon i 🙂
Har kikat runt lite efter det och inte hittat nåt bra .. Detta ska jag testa omgående !!
Tack för en bra blogg!
kram
vXvhKO Isbale Marant Sneaker Isbale Marant Sneaker
OHmbbx I think this is a real great article post. Awesome.
1XNc8k I think you have remarked some very interesting points , appreciate it for the post.
Pretty! This has been a really wonderful article. Thank you for supplying this information.
Keep up the wonderful work , I read few blog posts on this web site and I think that your blog is very interesting and holds circles of excellent info.
Optimization? I am trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I am not seeing very good gains.