Morberg grillar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Morberg grillar


“Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”– Per Morberg

Lagom till att det börjar rycka i grill-nerverna ger Per Morberg ut sin nya bok, Morberg grillar. Det lilla jag har kikat i boken säger mig att det här kommer bli en bok att älska. Med soljlusa bilder, ett hav av maskrosor och enkel mat som läggs på grillen lockar han verkligen fram en enorm längtan till härliga sommarsverige i mig.

Redan igår började vi drömma om när vi äntligen kan ta fram grillen, laga makalöst god mat och sedan ta cykeln till den lilla sjö som finns i närheten, djupt inbäddad i den västmanländska skogen där vi bor. Ljuva tanke!

Bild: Bonnier fakta

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katrin

    Vi grillade i lördags för att fuska fram lite sommar! När jag hällt upp julmust i glaset insåg jag att jag fortfarande är inställd på vinterläge… Maten var hur som helst jättegod. Vi har fastnat för Jonas Borsséns bok Killen vid grillen. Där finns massor av god mat. Nu är det i och för sig dags med ny inspiration, ska nog kolla in Morbergs idéer också:)

  2. Karin

    Fina bilder. Blir nyfiken på boken har inte bläddrat i den.

    Längtar till sommaren, det är inte mkt som slår en sommarkväll med grillning.