Smörgåstårta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Smörgåstårta

 

Den sista tiden har det varit ett fasligt bakande av smörgåstårtor här hemma och till helgen skall jag göra en till kära mormor som fyller år. Hon önskade sig en smörgåstårta fylld med leverpastej/paprika och dekorerad med räkor.

Men i helgen gjorde jag en med räkor/paprika och dekorerad med räkor, receptet är enligt följande:

 

Smörgåstårta med räkor 10 bitar

 

30 skivor formfranska

5 dl creme fraiche

4 dl grädde

1 dl majonnäs

2 tsk paprikapulver

salt & peppar

 

fyllning 1:

400 g räkor utan skal

1 rödlök

2 msk kaviar

1 msk dill

 

fyllning 2:

2 röda paprikor

Dag ett:
Blanda grädde, creme fraiche och majonnäs. Vispa detta med elvispen, det tar ett tag men så småningom tjocknar det. Krydda med paprika pulver, salt och peppar.

Dela upp röran i två bunkar, spar lite som du skall täcka tårtan med.
Blanda i räkor, kaviar och dill i den ena bunken. Finhacka löken och rör i den.

Hacka paprikan ritkigt fint och blanda den med med fraiche-röran.

Skär bort kanterna från formfranskan och lägg ut tio stycker på en bricka. Bred paprikaröran på det första lagret bröd, lägg på nästa lager med bröd där räkröran breds ut. Avsluta med de sista tio brödskivorna. Täck tårtan med blöta, urvridna handdukar och ställ kallt minst 12 timmar.

Dag två:

Bred fraiche-röran över tårtan och dekorera med salladsblad, räkor, ost, paprika, ägg, vindruvor och citron.

Bild: Linnéas Skafferi


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. freespins

  oZYDo1 Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I ave truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 2. Sofie

  Hej, jag har scrappat lite med din mamma och kikade in i hennes blog igår och klickade mig vidare till dig. Jisses vad jag missat! Underbar blogg och vackra foton, skrev till Sebbe och sa det också. Hur kan jag ha missat allt detta? Nu har jag betat igenom hela din blogg från du startade och ja, det märks att den utvecklats, texter, foton och ja, allt är så proffsigt. Lycka till i fortsättningen!

  Sofie

 3. Linda Moberg

  Jag hittade din sida för ett par veckor sedan och är så imponerad av din mat och fotografier. Smörgåstårtan ser fantastisk ut och i helgen ska jag och min dotter baka muffinsarna i 4kantiga formarna med frostis uppepå.

  Ha en härlig helg!
  Linda

 4. Nora

  Hej Linnea!
  Har nyss skaffat Twitter och ska börja fökja dig där med 🙂 Jag har också en egen blogg och skulle vilja att mina twitter syns på bloggen som det går för dig. Hur sätter man in twitterrutan i sin egen blogg?
  Kram kram

 5. Annika

  Alltså, jag har aldrig gjort någon smörgåstårta. Borde nog snart göra det för det är ju faktiskt riktigt gott och verkar ju inte va så svårt…

  Håller med ovanstående att du har så underbara bilder! Du är duktig!

 6. moa

  Hejsan!
  Jag är en nybliven läsare hos dig och jag måste säga att din blogg är helt fantastisk. Dina bilder är lika fantastiska och inspirerande som dem i kokböckerna Två systrars söta och vinterns söta. Men en fråga: Jobbar du med att baka och laga mat och om du inte gör det, vad gör du med alla bakverk? 🙂 Haha. Astöntigt men jag är så himla nyfiken. Du är så duktig!

  Ha det bra
  Moa