Smörgåslunch – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Smörgåslunch

 

Mina vänner, mina vänner, jag skulle nästan kunna döda någon för en sån här smörgås just nu! Men eftersom det bara är jag hunden och de två katterna hemma så avstår jag väl från det. Hungern är just nu enorm men förhoppningsvis skall kycklingen som är i ugnen råda bot på det så småningom.

I helgen slängde jag ihop de här smörgåsarna till lunch, ett perfekt vis att ta reda på bröd som börjar bli torrt. Jag orkade inte ta fram smörgåsgrillen utan stekde dem direkt i stekpanna, det gick utmärkt förutom ett de blev lite väl mörka på ena sidan men det var inget som smakade som tur var! Jag gjorde en liten kylskåpsrensning och fick fram en hel del smaskiga saker att fylla smörgåsarna med.

 

Det här hade jag i mina:

 

1/2 stekt kycklingbröst

fetaost

ruccola

skivad ost

 

Skär kycklingen i tunna bitar och lägg dem på ena brödskivan, smula sönder fetaosten och lägg den tillsammans med ruccolan över kycklingen. Avsluta med ett par skivor god ost. Lägg på den andra bedskivan och hetta upp en stekpanna med lite olja i, vrid ner till medeltemperatur och lägg i smörgåsen. Stek tills den fått fin färg på båda sidor och osten smält. Nyttigt? Njae… Gott? Oh yes!

 

Perfekt lunchmat en lördag! Vad har du helst på dina varma/grillade smörgåsar?

 

Bild: Sebastian Niemi Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fröken Dill

  Ibland blir det godast med den hederliga man-tager-vad-man-haver-metoden.

  Mackfavoriter är klassikern: lagrad hårdost, fin rökt skinka, tomat och illstarkdijonsnap eller den italienska: kronärtskocka, salami, mozzarella.
  Och vänta, jag har en till: knaperstekt bacon, tomat, grillad kyckling, avocado och hemlagad majonäs.

  Hälsar fröken Dill

 2. Pernilla

  Vilken otroligt snygg blogg du har! Jättefina bilder! Man blir sugen på att laga sådant som man i vanliga fall inte gillar 🙂
  Ska verkligen komma tillbaka hit för att hitta inspiration.