Svar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Svar

 

Äntligen har jag haft tid att sammanställa alla era frågor!

 

Det är många som har frågor kring de cupcakes jag gör, därför tänkte jag göra ett helt eget inlägg om hur jag gör dem, vilka grejer jag använder och var jag har köpt dem. Men det får bli senare i veckan eller eventuellt nästa vecka. Här hemma i Sverige har jag beställt de mesta av mina saker till cupcakes och tårtor hos kakaburken.se. Hos Casual Living hittar ni också fina och lite ovanliga formar. Men som sagt, jag skall besvara alla dessa frågor under veckan förhoppningsvis!

 

Jag är inte utbildad kock/bagare/konditor utan helt självlärd. För ett år sedan gick jag en “konditorkurs” på Medborgarskolan i Stockholm. Så tyvärr har jag inga bra tips om skolor och utbildningar annat än att jag tror det kan vara bra att ha gått Hotel & Restaurangprogrammet på gymnasiet. Efter att ha sökt lite på konditorutbildningar hittade jag bland annat utbildningar i Göteborg och Kristianstad.

 

En del frågor har handlat om mitt arbete, här har jag tidigare i år skrivit lite hur jag fått chansen att arbeta med det jag gör.

 

Angående vårat nya hus och hunden vi köpte i höstas så lovar jag att lägga upp lite bilder när ljuset blir bättre och det blir lättare att ta fina bilder, men undertiden kan ni se hur stor vår “lilla valp” är nu..

 

När vi kommer till bakning och matlagning har jag fått en del frågor om allt från recept till hur man enklast gör saker och ting. Jag skall försöka svara så gott jag kan!

 

Smör och socker tycker jag att man enklast rör ihop med elvispen, men se till att smöret är rumstempererat, det går mycket smidigare då.

 

Det blev mycket kakor och bakverk över från alla böcker, jag försökte ge bort så mycket jag kunde men vi fick tyvärr kasta en hel del som blev dåligt av att stå framme för länge.

 

Har du ingen digitalvåg tycker jag absolut att du skall köpa en, Clas Ohlson har flera varianter för en billig peng. Det är många recept man egentligen skall väga ingredienserna till för att det skall bli rätt. Men jag lovar att skriva ihop lite mått och enheter i ett inlägg, jag lägger då även till hur du bakar med amerikanska mått.

 

Favoritfyllning i bullar måste vara den klassiska med kanel och socker!

 

När jag gör tårtbottnar brukar jag faktiskt använda mig av ett vanligt sockerkaksrecept, jag tycker de blir allra godast. Min favoritfyllning i tårtor måste nog vara en god fruktmousse tillsammans med ett lager chokladmousse/ganache.

 

Jag gör alltid mitt eget mandelmjöl i matberedaren och jag tycker det fungerar bra, jag tillsätter alltd florsocker så att det inte klumpar ihop sig. Jag har hört att mandelmjöl finns att köpa på Lidl, men här i stan hadde dom det inte. Fråga i din mataffär om de inte kan ta hem åt dig!

 

Om jag spontant kommer på att jag skall baka blir det nog oftast cupcakes eller en paj, dessa två är nämligen mina favoriter när det kommer till bakverk!

 

Att baka med surdeg är en hel vetenskap och något jag gör för sällan, men om du haft din surdeg i kylen eller frysen (där man förvarar surdegen när den inte används), ta fram den ur kylen och väck upp den med nytt mjöl och vatten, precis som du gör när du matar den från början. Låt den stå framme under natten och sedan är den redo att baka med. Är ni mer intresserade av surdeg, kika in hos Martin, han är kungen av surdeg!

 

Mina recept hittar jag inspiration till när jag bläddrar i mattidningar, kollar i kokböcker och kikar runt på internet. Oftast läser jag inte receptet utan kollar bara på bilderna och utifrån det skapar jag mina egna recept.

 

När det kommer till mina favoritrecept/maträtter så är jag en riktig allätare och det är inte mycket jag inte tycker om.
Får jag välja äter jag hellre efterrätt än förrätt och jag äter hellre paj än tårta. Till varmrätt äter jag gärna grillat kött med en stor mumsig sallad. Till vardags blir det ofta kyckling.

 

När det är dags för fredagsmys blir det tyvärr ofta pizza hemma hos oss i alla fall under vinterhalvåret, under sommaren gör vi mer grillade hamburgare med miljoners tillbehör! Till det fredagsmyset hör ju det obligatoriska godiset och jag äter mer än gärna M&M´s.

 

Jag dricker oftast vatten, allra helst bubbel eller så blir det rödvin.

Om jag gör scones, använder jag mig nästan alltid av detta receptet.

Smoothies dricker alldelens för sällan, men jag har gärna hallon/blåbär i när jag väl dricker.

Frukost är jag tyvärr riktigt dålig på att äta men ofta blir det ett kokt ägg på vardagen. På helgen äter jag gärna ett gott bröd med massor av mumsiga pålägg!

Tyvärr har tryckfelsnisse varit i farten i vissa av de böcker som kommit ut så vissa recept har blivit lite fel.

 

Jag bloggar nu på blogg.se men äger även adressen www.linneasskafferi.se. Därifrån länkas du direkt till min blogg. Det kostar en viss summa/månad att ha .se adressen. Tyvärr vet jag inte exakt vad det kostar.

 

Kameran jag eller Sebastian använder till bilderna är en Canon EOS 450D.

 

Så, nu tror jag att jag fått med det mesta. Cupcake-inlägg samt ett inlägg om enheter och mått är på gång!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anneli

  Undrar också hur ni löser att tryckfelsnissen varit framme!? Vet inte vilka böcker det gäller men jag har bakat två olika bröd som inte alls verkar stämma med måtten. Vore tacksam om ni skrev upp det som blivit fel.

  Mvh Anneli

 2. Anonym

  Tack för svaren! Riktigt roligt att läsa, du är en stor inspirationskälla 🙂

  Ska bli väldigt roligt att få läsa ditt inlägg om cupcakes, vilka jag själv är helt galna i 😛

 3. Sandra Larsson

  Hej!
  Tack för svaren! Skulle du inte kunna samla alla tryckfelen nånstans så det blir lättåtkomligt att hitta. Vi kan ju tipsa varandra, vi som läser din blogg om felen vi hittar så vi inte gör samma misstag allihopa.

 4. Anette

  Ett tips till det där med utbildningar, det finns en konditorilinje på Enskede Gårds gymnasium i Stockholm, min syster gick det. Livsmedelsprogrammet heter det =)

  Btw så tycker jag din blogg är underbart inspirerande, jag bakar själv mycket och helst cupcakes 😀

 5. Monika

  Kul med frågor och svar!

  Cupcakes har verkligen blivit oerhört poppis.
  Allt "amerikanskt" har blivit större, kul!

  Jag har snöat in mig på bakerellas "pops" ska göra cheesecake pops ikväll hade jag tänkt!