Torsdagar är dagar då inspirationen är på topp. Det börjar bli tomt i kylen, grönsakerna är nästan slut och har man tur hittar man en gurka som det går att skära bort den där sladdriga änden på och hoppas att ingen kommer märka att den smakar lite, ja kylskåp. Ja sådanna dagar finns även i en matbloggares vardag, det vill jag lova! Igår var det inte riktigt så farligt men nu ekar det oroväckande tomt i kylskåpet, dags att fylla på med andra ord!
Men efter att ha kollat igenom mina tillgångar fick det blir en snabb pasta. Enkla pastarätter har räddat mig otaliga gånger när varken inspiration eller energi till någon mer avancerad matlagning vill infinna sig. Här blev det verkligen man tager vad man haver. Resultatet, delicious!
3 port pasta med korv & baccon
3 port pasta
3 korvar av valfri smak, gärna lite kryddstarka
1 fp baccon
2 vitlöksklyftor
2 stora tomater
färsk basilika
ruccola
Börja med att koka upp pastavatten i en stor kastrull, ha i pastan och låt den nästan koka klart. Den bör ha ganska mycket tuggmotstånd då den skall i stekpannan en stund innan allt är klart.
Undertiden pastan kokar, skiva korv och baccon och stek dem gyllene i en stekpanna. Finhacka vitlöken och låt den steka med när du dragit ner värmen något. Tärna tomaten och finhacka basilikan, ha i dem tillsammans med den kokta pastan. Låt pastan steka med några minuter, under konstant omrörning. Då suger den upp alla goda smaker från stekpannan. Strö ruccolan över precis innan du skall äta.
Servera med en klick creme fraiche, ett gott bröd och ett glas rött vin (bröd hade vi inte hemma och jag skulle in och träna så något rödvin blev det inte heller, men man kan ju få drömma…)
Bild: Som alltid, den eminenta Mr S
Tänk att det enkla oftast är det som blir godast 🙂
Kylskåpsrensningar är kalas!
Det ser riktigt gott ut! Nu blev jag hungrig!
som alltid blir man grymt sugen att äta när man tittar förbi här..
Det låter jättegott!
Hej!
Ville bara säga att jag precis bakat Mockamuffins efter ditt recept, och de vart såå himla goda 😀
Kram
Åhh, det blev jättegott! Tack för tipset =) Går snabbt lät och är supermums!
Bcg1eV I truly appreciate this blog.Much thanks again. Keep writing.
JRM4jn I think this is a real great blog post.Thanks Again. Keep writing.
oNMI56 Very neat post.Much thanks again. Want more.
A big thank you for your post.Much thanks again. Really Great.
It as appropriate time to make some plans for the future and
Very informative article.Thanks Again. Really Cool.
A big thank you for your article.Thanks Again. Awesome.
Im grateful for the blog.Thanks Again. Really Great.
Merely wanna state that this really is really helpful , Thanks for taking your time to write this.
Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the website is extremely good.
Thanks again for the post.Much thanks again. Want more.
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/veckans-skaprens/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/veckans-skaprens/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/veckans-skaprens/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 87917 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/veckans-skaprens/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/veckans-skaprens/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]check beneath, are some entirely unrelated web-sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/veckans-skaprens/ […]