Hemburgerbröd – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Hemburgerbröd

 

Om lördagen bjöd på strålande sol och spirande vårkänslor, ja då bjöd söndagen på raka motsattsen. Vilken snöväder, blåst och snö i massor. Det kom säkert närmare 20 centimeter snö här i går och den enda vettiga frågan är, varför? Men idag skiner solen från en klarblå himmel och jag kan ju inte säga annat än  att det är riktigt vackert ute. Till lunchen får det nog bli en liten längre prommenad, ty hunden tycker att det var på tiden att det kom mer snö!

 

Hemma hos oss har vi dragit ner på det köpta brödet rejält, jag tycker verkligen inte att köpt bröd från mataffären är värt pengarna, då bakar jag hellre eget eller låter bli att äta helt! Så varför inte baka sitt eget hamburgerbröd? Helt fritt från otrevliga E-nummer och annat vi inte vill stoppa i oss.

Gör dubbel sats och frys in, tina dem sedan i ugnen så blir de som nybakade!

Hamburgerbröd 12 st:

25 g jäst

3 dl ljummen mjölk (37 ° C)

1 tsk salt

1 tsk socker

1 ägg

ca 7 dl vetemjöl

25 g mjukt smör

 

ägg och sesamfrön till pensling

 

Smula ner jästen i en degbunke, värm mjölken tills den är ca 37 ° C och slå den över jästen. Rör om tills all jäst har lösts upp. Blanda i salt, socker och ägg, rör väl. Tillsätt mjölet, lite i taget och ha sist i det mjuka smöret klickvis. Arbeta samman till en smdig deg. Låt jäsa i ca 60 minuter under bakduk.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt igenom den. Forma till 12 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt degen jäsa under bakhandduk i ca 2 timmar. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda i 220 grader i ca 8-12 minuter.

 

Svårare än så är det inte!

 

 

Bild: Mr S

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Jag bakade hamburgerbröd för första gången för någon månad sen och det var så gott. Gjorde också korvbröd vilket var fenomenalt gott.

  /Nina

 2. Lisa

  Snö fick vi så vi teg minsann! Tröstade mig med att sätta en deg för att kalljäsa till idag. Har sen februari bakat allt bröd vi äter hemma och visst både känns det och smakar bättre än att köpa massproducerat. Ditt recept på pizzadeg har jag provat och jag tror säkert att barnen skulle gilla det här också!

 3. Jenny

  Hej!

  Jag saknar recept som är äggfria. Det är jättesvårt hitta bra recept som är äggfri. Min dotter är allergisk mot ägg och nötter. Så jag undrar om du kan prova och hitta nåt som kan fungera utan ägg?

  Du har en jättebra blogg. Kollar här ofta. 🙂

  Ha en bra dag! Jenny

 4. Martina

  Ska absolut testa receptet nån dag då jag känner att jag har tid att baka! Har också tröttnat rejält på köpt bröd från butiken, och hemgjort är ju så mycket godare! Kanske måste be mormor baka en sats rågbröd och lära mig tycka om det, så slipper jag baka själv 😉