Idag är det våffeldagen och vad passar då bättre än att äta just våfflor till middag. Det finns ju massor av olika varianter på denna maträtt, men jag tycker nog att de helt vanliga, klassiska våfflorna är godast. Vi hade mormors hemgjorda svartvinbärssylt och grädde till. Jag gjorde piroger som vi åt innan så våfflorna blev lite av en efterrätt, äter vi bra våfflor har jag gärna keso och lingonsylt till för att de skall bli lite mera matigt.
Jag provade att ha bubbelvatten i smeten denna gång, de blev verkligen jättefrasiga. Om det var tack vare det bubblande vattnet vet jag inte, men gott blev det!
Hur äter du helst dina våfflor?
Våfflor ca 10 st:
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
2 dl iskallt vatten (gärna bubbelvatten)
Blanda grädde, mjölk och ägg, ha mjöl, salt och bakpulver, lite i taget. Rör sist i smöret och det kalla vattnet blanda allt till en jämn smet. Grädda i våffeljärn och servera direkt!
Visst är det gott med våfflor, har av någon konstig anledning inget våffeljärn! Måste nog köpa mig ett….
Bubbelvatten har jag inte provat, men det måste jag testa nästa gång. Jag gillar mina våfflor med sylt och fet creme fraiche.
Jag åt mina med hallonsylt och vispgrädde, väldigt gott! Men när det inte är våffeldagen brukar jag bara ha lite sylt på.
Det ska vara hjortron och grädde på våfflorna, och godast blir de när de är lagade över en brasa med ett våffeljärn gjort i gjutjärn. Mums!
Älskar våfflor med jordgubbssylt och vispgrädde eller med vaniljglass och chokladsås!
Nutella kräm passar också gott på varma våfflor! Mums!
Mamma hade alltid i Vichyvatten i våffelsmeten men mina gör jag efter receptet på Enkla frasvåfflor i Rutiga kokboken. En härligt nerfläckad sida i kokboken 🙂
Igår satt 5 barn som gapande fågelungar runt bordet så jag är glad att jag fick en våffla för mig själv tillslut. Frasig och god med grädde och nykokad hallonsylt…..
Jag fullkomligt älskar din blogg! 😀
Gud vilken söt blogg, här kommer jag kolla in ofta!
Hoppas du får en mysig fredagskväll! 🙂
För mig blev det också (naturligtvis!) våfflor igår. Hade helst ätit dem med glass och sylt och allt annat supergott. Men jag körde lite nyttigare med osötad grädde och varma jordgubbar. Det var helt okej det med!
Spännande med bubbelvatten. Den ljusblå tallriken är jättesöt. Jag åt våfflor hos mamma då jag inte äger ngt våffeljärn. 🙂
Jag kör också på keso och lingonsylt 🙂 även till pannkakorna!
Apart from allegedly hitting people in the head with mobile phones, but that never really took off.
Jag kan te4nka mig att det e4ven kan vara kul ff6r Viggo att fe5 ALL uppme4rksamhet sje4lv ibland ockse5 hi hi !Biskvierna ser je4tte goda ut pirces som dina egna du bakade till din ff6delesedag nyligen.Ha en mysig fredag !Kram
oiSKVC dvwrklmjzchb
Great article.
TJzTGy There is evidently a bunch to know about this. I assume you made some good points in features also.
Perfectly indited articles , thankyou for information.
Thanks-a-mundo for the article.Much thanks again. Cool.
Normally I do not learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very nice post.
I value the post.Really looking forward to read more. Cool.
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/vaffeldagen/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]The info talked about in the article are a few of the most effective readily available […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/vaffeldagen/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/vaffeldagen/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]we like to honor lots of other online web pages on the net, even if they arent linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/vaffeldagen/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/vaffeldagen/ […]