Våffeldagen – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen och vad passar då bättre än att äta just våfflor till middag. Det finns ju massor av olika varianter på denna maträtt, men jag tycker nog att de helt vanliga, klassiska våfflorna är godast. Vi hade mormors hemgjorda svartvinbärssylt och grädde till. Jag gjorde piroger som vi åt innan så våfflorna blev lite av en efterrätt, äter vi bra våfflor har jag gärna keso och lingonsylt till för att de skall bli lite mera matigt.

Jag provade att ha bubbelvatten i smeten denna gång, de blev verkligen jättefrasiga. Om det var tack vare det bubblande vattnet vet jag inte, men gott blev det!

Hur äter du helst dina våfflor?

Våfflor ca 10 st:

1 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
2 dl iskallt vatten (gärna bubbelvatten)

Blanda grädde, mjölk och ägg, ha mjöl, salt och bakpulver, lite i taget. Rör sist i smöret och det kalla vattnet blanda allt till en jämn smet. Grädda i våffeljärn och servera direkt!

Bild: Mr S

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. reach my potential

  Normally I do not learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very nice post.

 2. Elis

  Jag kan te4nka mig att det e4ven kan vara kul ff6r Viggo att fe5 ALL uppme4rksamhet sje4lv ibland ockse5 hi hi !Biskvierna ser je4tte goda ut pirces som dina egna du bakade till din ff6delesedag nyligen.Ha en mysig fredag !Kram

 3. Yasemin

  Spännande med bubbelvatten. Den ljusblå tallriken är jättesöt. Jag åt våfflor hos mamma då jag inte äger ngt våffeljärn. 🙂

 4. Johanna

  För mig blev det också (naturligtvis!) våfflor igår. Hade helst ätit dem med glass och sylt och allt annat supergott. Men jag körde lite nyttigare med osötad grädde och varma jordgubbar. Det var helt okej det med!

 5. Lisa

  Mamma hade alltid i Vichyvatten i våffelsmeten men mina gör jag efter receptet på Enkla frasvåfflor i Rutiga kokboken. En härligt nerfläckad sida i kokboken 🙂
  Igår satt 5 barn som gapande fågelungar runt bordet så jag är glad att jag fick en våffla för mig själv tillslut. Frasig och god med grädde och nykokad hallonsylt…..

 6. Katja

  Älskar våfflor med jordgubbssylt och vispgrädde eller med vaniljglass och chokladsås!
  Nutella kräm passar också gott på varma våfflor! Mums!

 7. kicki

  Det ska vara hjortron och grädde på våfflorna, och godast blir de när de är lagade över en brasa med ett våffeljärn gjort i gjutjärn. Mums!