Favorit i repris – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Favorit i repris


Nu är det inte många dagar kvar innan påsken är här. Som vanligt skall vi åka runt hos nära och kära för att umgås och självklart äta på tok för mycket mat, dessert och godis.
Än så länge har jag inte hunnit dyka ner i högen med dessert-recept som passar till påsk, kanske skall jag låta dem vara och istället  njuta av en kär gammal favorit, ananaspajen. Solgul och vacker pryder den påskbordet och det är en delikat avslutning på en perfekt middag.

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 små burkar krossad ananas

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.

Servera med krämig vanilglass.

Vad skall ni äta för dessert i påsk?


Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Hej Linnéa!
    Tack för en fin blogg!
    en fråga…
    Du har 2 recept på ananaspaj, i det ena receptet står det att man ska ha i 2 ananasburkar och i det andra står det 3.
    Jag vill gärna baka denna smarriga paj så, hur många burkar ska jag använda?

  2. Lena

    Denna hade jag till yngsta dotterns dop, istället för tårta! (vi hade buffé innan) Mycket uppskattad, frisk och god. Nu ska jag göra den till hennes kalas med släkten på söndag. Hon har nu fyllt 13 år. <3

  3. Linda

    Åhh ananaspaj!! Det blev jag bjuden på för snart två år sedan, skulle få med mig receptet, men det glömdes bort 🙁 Blev såå glad när jag hittade detta – TACK!
    Nu står det en färdiggräddad och väntar på att ätas upp 😉
    Mango lät spännande- det kanske man skulle testa..!

  4. ff

    Mia cultivated a parallel career in fashion modelling in her younger days and although she hasn’t walked as many runways as La Campbell, she has had the cover of Vogue.

  5. Åsa

    Jag gjorde den här pajen och bjöd på i påsk! Vilken succé! Den är verkligen supergod. I går gjorde vi redan en repris…. 🙂

  6. Lisa

    I år blir det klassiska påskbakelser av skivad rulltårta med grädde och aprikoshalva ovanpå. Måste dessvärre göra 19st så det vore lättare med förra årets efterrätt, chokladtårta med gula kycklingar på 🙂 GLAD PÅSK!

  7. Johanna

    Nämen, ananaspaj. Är det verkligen gott? Det låter liksom inte som att det skulle smaka så bra… Men det är mycket möjligt att det gör!

    Jag har ingen aning vad det blir för godsaker i påsk, eftersom vi bara ska fira med familjen… Men vad det än blir så är det antagligen jag som står för det 😉

  8. Johanna

    Nämen, ananaspaj. Är det verkligen gott? Det låter liksom inte som att det skulle smaka så bra… Men det är mycket möjligt att det gör!

    Jag har ingen aning vad det blir för godsaker i påsk, eftersom vi bara ska fira med familjen… Men vad det än blir så är det antagligen jag som står för det 😉

Annons