Mozzarellaburgare – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Mozzarellaburgare

 

Igår hade jag nog egentligen tänkt att vi skulle grilla, men vädret ville inte riktigt visa sig från sin bästa sida under eftermiddagen/kvällen så jag fick göra mina hamburgare inne i stekpannan istället. Det gick ju precis lika bra förutom att man saknar den där lite rökiga smaken man får när man grillar.

Efter en långpromenad med hunden var vi riktigt hugriga och ganska trötta, så jag orkade inte fylla våra hamburgare med mozzarella, som jag tidigare gjort. Utan ostskivan fick helt enkelt ligga utanpå och det blev galet gott! Ännu bättre blir det säkert om man kör dem på grillen då det blir ännu varmare så osten smälter mer. Men vi klagade inte, vi åt och mumsade och hade en riktigt skön söndag!

 

Mozzarellaburgare ca 8 stora:

 

ca 600 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk grädde

2 ägg

salt & peppar

 

ca 100 g mozzarella

2 stora tomater

 

Börja med att finhacka lök och vitlök, blanda i grädde, ägg, riktligt med salt och peppar. Rör i nötfärsen och blanda väl.

Skiva mozzarellan i drygt 1/2 cm breda skivor, tomaten likaså.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör i, forma färsen till burgare och låt dem snabbt få ordentligt med färg på ena sidan. Vänd dem och lägg på mozzarella och- tomatskivorna, sänk till medelvärme och låt dem sakta steka klart. Salta och peppra lite extra på tomaten.

I år känns det som om vi kommer att grilla mer än någonsin förr, har ni fått fart på grillsäsongen än?

Bild: Sebastian

Ni glömmer väl inte att kika in på matfeed, antingen för att bidra med en tjusig matbild eller för att leta inspiration!

Mozzarella burgers

After a long walk with the dog, we were quite tired, but we were so hungry for burgers. Mozzarella burgers.
Earlier, I’ve filled the burgers with the mozzarella but I was too tired to do that today. So I simply put the mozzarella on the outside of the burger. Delicious!!

Mozzarella burgers:
600 g ground beef
1 onion
2 garlic cloves
3 tablespoons heavy cream
2 eggs

coarse salt & ground pepper

100 g mozzarella
2 large tomatoes

Chop the onion and garlic, mix in cream, eggs, salt and pepper. Mix in the ground beef and stir well.
Slice the mozzarella and tomatoes.
Heat a frying pan with a bit of butter, shape the ground meat for burges and let them quickly get color on one side.  Turn them over and add the mozzarella and the tomato slices, reduce the heat to medium and let them cook slowly. Add some extra salt and pepper to the tomatoes.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Gjorde dessa idag och gud så gott det var! 😀 Eftersom vi älskar mozzarella så hade vi även lite i smeten. Tack för tipset. Länkade till dig på min blogg. Hoppas det var okej.

  2. Han den där

    Hamburgare, det finns nog inget roligare att göra. Endast fantasin sätter gränser.
    Ett bra tips till er alla som ni kan prova är att stoppa i fetaost i köttet. Det blir pricken över i!

  3. Michan

    Guuuuuud vad gott, detta måste jag göra. Ett tips som jag brukar göra, köpte ett extrakt, smoke någonting, man häller i ett par droppar i "degen" så får dt den rökiga smaken =)

  4. Loulas Kök

    Visst är det härligt att grilla, det där såg ju inte dumt ut även om det var lagat i stekpanna!
    Jag kommer kika in fler gånger på Matfeed-sidan. Lägg gärna ut mer fototips! väldigt användbara och kul ide tycker jag!

    Fortsatt trevlig vecka..

  5. Katja - foodelicious

    Ser gott och fräscht ut!
    Ett tips för att få en riktigt god smak i ditt kött när vädret inte tillåter att grill är att ha en bra grillpanna till hands. Investera i en gjutjärnspanna av bra kvalité, det gör verkligen en enorm skillnad i smaken. 😉

  6. Johanna

    Det ser supergott ut! Det var riktigt länge sedan jag gjorde hamburgare, eller åt det överhuvudtaget… Kanske borde göra det snart! Fast jag tror inte jag ska göra egna, hehe, utan gå till en restaurang här i stan där man äter universums godaste. De är liksom oslagbara!

Annons