Cupcakes – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Cupcakes

Den här helgen har jag haft en datorfri helg, det var inte planerat men så blev fallet. Även om jag älskar det jag gör så blir det många timmar som spenderas framför datorn och att inte ens öppna datorn (ok, mailen har jag kollat via telefonen men det är allt!) har faktiskt varit ganska befriande, men jag har saknat att blogga så nu kunde jag inte hålla mig längre!

Söndagen till ära bjuder jag på lite cupcakes. Tanken var från början att dessa skulle bli chokladcupcakes med chokladfrosting. Som ni ser blev det inte riktig så, det blev vanilj- och halloncupcakes med cream cheesefrosting smaksatt med vit choklad. Massor med sommarkänsla och otroligt gott! Hallonen är lite syrliga och bryter perfekt av den söta frostingen.

Hallon och vaniljmuffins ca 14 st:

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl vaniljyoghurt
2 dl frysta hallon

Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, vänd i yoghurten och blanda väl. Ha sist i hallonen och fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar frostingen över dem.

Cream Cheese med vit choklad:

60 g mjukt smör
200 g cream cheese
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad

Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den käns för lös.

Vad har ni haft för er i helgen?

Bild & styling: Sebastian Niemi-Carlsson & Linneas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Coconut Oil

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which
  I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 2. Sofia

  Hej Linnea! Vill bara börja med att säga att jag älskar din blogg, har bara läst den i några veckor men lyckats gå igenom nästan hela cupcake-kategorin.

  Jag har bara en liten fråga angående vit chokladfrosting, då det är den enda frostingen som jag aldrig lyckas med! Den blir supergod, men alldeles för lös, även om jag öser i florsocker och låter den stå i kylen. Hur gör du?? Frostingen på bilden ovan ser nämligen alldeles underbar ut i konsistensen.

  Hoppas på svar! Kram

 3. Nani

  Åh,så goda dina cupcakes ser ut! Jag har aldrig bakat cupcakes tidigare, men håller på att ladda upp inför ett provbak. Vilken tyll använder du till att spritsa frostingen?

 4. Anneli

  Ser ljuvligt goda ut!!! Men jag har en liten fråga, vet inte om jag inte hänger med eller vad men en vanlig muffinsform är på 6 stora eller 12 små muffins så varför gör man recept som är på ett "udda" antal!? Och då menar jag inte bara det du skrivit upp nu som är på 14 st, jag har sett flera där det är 16 osv…
  Tacksam för svar!

 5. Loulas Kök

  Jag har jobbat i lördags. Till kvällen åt vi en underbart god pecannötpaj. I går bakade jag donuts för första gången. Blev supergoda! I dag har jag haft ledig dag… helt underbart!

  Må så gott..måste säga tack för alla fototips. Jag suger åt mig som en svamp.
  Fortsatt trevlig vecka!

 6. Från sött till salt

  Du är grymt bra på att spritsa. 🙂

  Jag bjöd min sambo på ricottapannkakor på söndagsmorgonen. Dom blev fantastiskt goda.

  Hälsa sambon och tacka för hjälpen med mina små illusar på bloggen. 🙂

 7. Matilda

  Ser supersmarrigt ut, men du Linnea kan inte du förklara hur du "färgsätter" dina cupcakes, därför att jag alltid misslyckas med det. Vad är det för färger du använder? Det finns ju pulverfärg, pasta färg och karamellfärg och liknande, vad använder du och hur mycket blandar du med? Annars har du en underbar blogg!