Tzatziki – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Tzatziki

 

 

 

När vi grillar älskar jag att ha många olika röror till, ju fler röror ju lyckligare blir jag!

Tzatziki är en välkänd och älskad röra som passar ypperligt till kyckling, kryddstarka kovar och annat gott du kan tänkas vilja lägga på grillen. Sist gjorde jag en liten upphottad variant med chilli, perfekt till maten eller varför inte som dipp till morötterna?

 

Tzatziki med chilli:

 

1/2 gurka

2 vitlöksklyftor

2 msk olja

3 dl trukisk yoghurt

salt & peppar

chilli

 

Dela gurkan och srapa ur fröna med en sked. Riv gurkan på den grova sidan av rivgärnet. Lägg den rivna gurkan i en skål och strö salt över. Låt stå och vattna ur i ca en timme. Krama sedan ur allt vatten.

Finhacka vitlöken och blanda den med olja, yoghurt, salt, peppar och chilli. Jag använde torkad hel chilli, men ta den chilli du har hemma eller tycker om. Tänk på att tzatzikin gärna kan stå en stund och dra åt sig alla smaker och att chillismaken då blir mer intensiv.

Blanda sist i den rivna gurkan och låt röran stå i kylen en stund innan den serveras.

Vilka röror serverar du helst när du grillar?

Bild:Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marina

    Min absoluta favorit är en burk lätt creme fraiche, en bit fetaost & färsk gräslök.
    Hur enkelt som helst, bara mosa fetaosten med en gaffel, rör ihop med cremefraichen och så klipp i lite gräslök! Sjukt gott till ugnsrostade rotfrukter, eller en kall färskpotatissallad!
    Mums!

  2. Lisa

    Här hemma är "fluffsås" favoriten, dvs. hårt vispad creme fraiche med hackad persilja, limeskal, örtsalt å pepper stor favorit. 😀
    I dag testar vi dock Per Morbergs "tropiska fruktsås" från den senaste boken till vårt grillade kött. 😀

  3. Madelene

    Ja, jag älskar också röror av olika slag. Tzatziki är ett måste till grillat=0) Ska testa med chili nästa gång.Tack för receptet!
    Hoppas allt är bra med dig?
    Kram Madde(en gammal ekebyelev:)

  4. Kaksmulan

    Tzatziki är alltid gott och hjälper när Greklands abstinensen blir för stor:) Till grillad fisk är det jättegott att byta ut gurkan mot rivet äpple och ev. hacka i lite dill. Gott!

  5. Malin

    Tzatziki är det vi oftast för när vi grillar 🙂 Killen min är väldigt bra på att göra det. Kanske får ta och prova med chili nästa gång. Underbar blogg du har <3

Annons