Vaniljkräm – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Vaniljkräm

Till gårdagens rabarberpaj serverade jag hemgjord vaniljkräm. Av flera anledningar valde jag att göra denna kräm/visp. För det första är det busenkelt, nästan lika enkelt som att vispa ihop tråkigt pulver med kall mjölk och låta det stå i kylen en stund. För det andra hade jag inget tråkigt vaniljsåspulver hemma och för det tredje är det tusen gånger godare än allt annat halv eller helfabrikat du kan köpa i affären. Så det så!

Nu vill jag inte veta av dessa pulversåser eller helfabrikat, gör er egna, goda vaniljkräm i sommar!

Rårörd vanijkräm 6 portioner:

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabt ihop om du vispar upp den igen. Servera till sommarens alla goda pajer!


Så, var helt ärlig, gör du egen vaniljvisp eller köper du den i affären?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Testade vaniljkrämen igår, den var verkligen superenkel att göra och så fruktansvärt god! Mamma min verkade nöjd med både krämen och mazarinrabarberpajen som jag bjöd på. =)

  2. Frida

    Har aldrig testat göra egen, ska testa det nu:-)) jag brukar köpa Oatleys vaniljvisp tycker den är supergod och snäll med magen

  3. Linda

    Har aldrig gjort egen… Mildas vaniljvisp brukar det bli, men det där måste provas, lät både enkelt och gott så tack för tipset!

  4. Anette, Kungsängen

    Gärna det! Behöver försöka modifiera så att jag får till den mjölkfri då bara..och DET är lite tricky!

  5. Sara

    jag brukar också köpa, och jag har letat jätte mycket efter ett recept utan vaniljstång. Så såg jag det här och provade det igår, fy satan vad god den var 😀

  6. Birgitta Höglund's Mat

    Den här typen av vaniljkräm gjorde alltid mamma när jag var liten. Hon kallar den Råkräm.
    Så delikat, långt ifrån den köpta vaniljsåsen med konstgjord vaniljsmak. Nu finns äkta Ekologiskt Vaniljpulver att köpa, det är ännu godare än vaniljsocker 🙂

  7. Birgitta Höglund's Mat

    Den här typen av vaniljkräm gjorde alltid mamma när jag var liten. Hon kallar den Råkräm.
    Så delikat, långt ifrån den köpta vaniljsåsen med konstgjord vaniljsmak. Nu finns äkta Ekologiskt Vaniljpulver att köpa, det är ännu godare än vaniljsocker 🙂

  8. Cutecakes-Paulina

    Tsck för ett enkelt och gott recept! Tycker inte att man ska köpa färdig vaniljsås när det är så enkelt att göra en godare hemma!

    Tar tillfället i akt att tipsa om tävlingen på min blogg där man kan vinna vackra cupcakesformar m.m.!

  9. Sofie

    Fantastiskt gott… har aldrig gjort egen vaniljkräm, men jag serverar oftast mina pajer med grädde och vaniljsocker… tycker det kan bli lite sliskigt med de köpta vaniljkrämerna. Men din ser ju underbar ut.

  10. stilist

    Idag bakade jag blåbärspaj och gjorde hemmagjord vaniljsås till familjen, använde dock Leilas recept till båda men inspirationen kom helt klart från det här inlägget och gud så gott det blev!

  11. Carolina

    jag älskar vanilj.. men ärligt talat så är det major skillnad mellan hemgjort och köpt.. gillar inte alls det köpta lika mycket.. men har man bråttom så har man! tack för en fin blogg förresten! älskar att läsa om dina fantastiska skapelser!

  12. Lisa

    Tackar! Receptet är avskrivet och jag lovar använda det nästa gång det vankas paj i huset. Och ja… jag har använt det äckliga pulvret, fram till nu 🙂

  13. Jessica

    Jag har hittills köpt Keldas men eftersom jag blivit lite känslig mot laktos testade jag din variant idag, med laktosfri grädde (som dessutom är godare än vanlig grädde). Samma härliga konsistens som när man vispar Keldas och attans god! Den här blir det i fortsättningen. Busenkelt!

  14. Kaksmulan

    Får erkänna att jag brukar köpa. T o m så att jag köper med mig Marsansås från Sverige men nu är den slut så nu passar det extra bra att testa ditt recept.

  15. trace

    nu när jag har ett bra recept som blivit rekommenderat till mig så kommer jag definitivt att sluta köpa färdiggjord. så tack! 🙂

  16. Rebecca

    Jag brukar försöka koka egen men visst har det hänt att sambon fått handla med sig en färdig när det blivit sent påkommet och man ska ha fram något snabbt. Det tar ju lite tid om det ska få svalna och man ska röra röra röra.. Men inget slår egen smakmässigt, plus att man slipper allt onödigt skräp som är i färdigsåserna.

  17. Helena

    Det lät gott!
    Ska göra egen den här sommaren 😉 Såg enkelt ut.

    Jag har ganska nyligen skapat en matblogg och har en fråga, går det bra om jag länkar dig? 🙂

  18. Anna

    verkar ju görenkelt! kan man använda den här till tårta? brukar ju köra med färdig vaniljvisp men om denna går att använda även till tårtor så ska jag börja göra denna i stället.

  19. Cissi

    Oj så gott det lät och enkelt. Nu kommer jag ju garanterat köra på denna och inte något tråkigt pulver. 😉

  20. Fridas kök

    Jag använder Marsansås eller Keldas vaniljvisp om inget annat finns att tillgå, men helst gör jag min egen. Jag brukar göra Leilas rårörda vaniljkräm som innehåller vaniljstång men din lät också väldigt god, smidig att göra om inte annat. 🙂
    Trevlig helg!

  21. Rebecca

    JAg ska erkänna att jag kör på Keldas vaniljvisp… Såndär tjock vaniljkräm (typ Marsan) klarar jag inte riktigt av till paj. Det blir liksom för mastigt! Men det här lät riktigt gott! Sån får jag göra nästa gång jag gör paj. 🙂 Lutar faktiskt åt rabarberpaj också! Det är min absoluta favoritpaj!

  22. Marie

    Tack för tipset!
    Från och med idag kommer jag göra egen vaniljkräm…lätt val!

    Tack för all inspiration du bjuder på!
    Kram Marie

Annons