Vaniljkräm

Till gårdagens rabarberpaj serverade jag hemgjord vaniljkräm. Av flera anledningar valde jag att göra denna kräm/visp. För det första är det busenkelt, nästan lika enkelt som att vispa ihop tråkigt pulver med kall mjölk och låta det stå i kylen en stund. För det andra hade jag inget tråkigt vaniljsåspulver hemma och för det tredje är det tusen gånger godare än allt annat halv eller helfabrikat du kan köpa i affären. Så det så!

Nu vill jag inte veta av dessa pulversåser eller helfabrikat, gör er egna, goda vaniljkräm i sommar!

Rårörd vanijkräm 6 portioner:

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabt ihop om du vispar upp den igen. Servera till sommarens alla goda pajer!


Så, var helt ärlig, gör du egen vaniljvisp eller köper du den i affären?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
13 år sedan

Tack för tipset!
Från och med idag kommer jag göra egen vaniljkräm…lätt val!

Tack för all inspiration du bjuder på!
Kram Marie

Rebecca
Rebecca
13 år sedan

JAg ska erkänna att jag kör på Keldas vaniljvisp… Såndär tjock vaniljkräm (typ Marsan) klarar jag inte riktigt av till paj. Det blir liksom för mastigt! Men det här lät riktigt gott! Sån får jag göra nästa gång jag gör paj. 🙂 Lutar faktiskt åt rabarberpaj också! Det är min absoluta favoritpaj!

Fridas kök
13 år sedan

Jag använder Marsansås eller Keldas vaniljvisp om inget annat finns att tillgå, men helst gör jag min egen. Jag brukar göra Leilas rårörda vaniljkräm som innehåller vaniljstång men din lät också väldigt god, smidig att göra om inte annat. 🙂
Trevlig helg!

filip
13 år sedan

jäklar vad smarrigt.

rösta gärna i min lilla omröstning på bloggen.

bakjennie
13 år sedan

oj så gott(:

Helena
13 år sedan

Funderar på din vaniljsås, kan man använda nåt annat än äggula?

Cissi
13 år sedan

Oj så gott det lät och enkelt. Nu kommer jag ju garanterat köra på denna och inte något tråkigt pulver. 😉

Mamma C
13 år sedan

Gör alltid egen vaniljsås, men vaniljkräm har jag aldrig gjort. Men det blir det ändring på nu.

Anna
13 år sedan

verkar ju görenkelt! kan man använda den här till tårta? brukar ju köra med färdig vaniljvisp men om denna går att använda även till tårtor så ska jag börja göra denna i stället.

Helena
13 år sedan

Det lät gott!
Ska göra egen den här sommaren 😉 Såg enkelt ut.

Jag har ganska nyligen skapat en matblogg och har en fråga, går det bra om jag länkar dig? 🙂

Helena
13 år sedan

Förresten sidan är : http://leaahskitchen.blogspot.com 🙂

Från sött till salt
13 år sedan

Ogillar hel och halvfabrikat och använder det endast i nödfall. Vill gärna veta vad det är jag stoppar i mig. Och som du säger, oftast är ju det busenkelt att göra själv. 🙂

Rebecca
Rebecca
13 år sedan

Jag brukar försöka koka egen men visst har det hänt att sambon fått handla med sig en färdig när det blivit sent påkommet och man ska ha fram något snabbt. Det tar ju lite tid om det ska få svalna och man ska röra röra röra.. Men inget slår egen smakmässigt, plus att man slipper allt onödigt skräp som är i färdigsåserna.

Jelly
13 år sedan

Jag köper 🙁 Men nu jäklar ska jag testa ditt recept! Ska va enkelt och gott!

trace
trace
13 år sedan

nu när jag har ett bra recept som blivit rekommenderat till mig så kommer jag definitivt att sluta köpa färdiggjord. så tack! 🙂

Kaksmulan
13 år sedan

Får erkänna att jag brukar köpa. T o m så att jag köper med mig Marsansås från Sverige men nu är den slut så nu passar det extra bra att testa ditt recept.

Maxiander - Alex ♂
13 år sedan

Okej, i suck.
Är på tok för dålig på att göra sånt där.
Det enda jag vägrar i affären är köpechokladsås! Chokladsås måste göras själv 🙂
Hoppas helgen varit bra!

/A
http://www.maxiander.se

Emelie
13 år sedan

Köper färdig…. Men med en så fantastiskt vacker bild och enkelt recept finns det inga ursäkter!

Jessica
13 år sedan

Jag har hittills köpt Keldas men eftersom jag blivit lite känslig mot laktos testade jag din variant idag, med laktosfri grädde (som dessutom är godare än vanlig grädde). Samma härliga konsistens som när man vispar Keldas och attans god! Den här blir det i fortsättningen. Busenkelt!

Lisa
Lisa
13 år sedan

Tackar! Receptet är avskrivet och jag lovar använda det nästa gång det vankas paj i huset. Och ja… jag har använt det äckliga pulvret, fram till nu 🙂

Carolina
Carolina
13 år sedan

jag älskar vanilj.. men ärligt talat så är det major skillnad mellan hemgjort och köpt.. gillar inte alls det köpta lika mycket.. men har man bråttom så har man! tack för en fin blogg förresten! älskar att läsa om dina fantastiska skapelser!

stilist
13 år sedan

Idag bakade jag blåbärspaj och gjorde hemmagjord vaniljsås till familjen, använde dock Leilas recept till båda men inspirationen kom helt klart från det här inlägget och gud så gott det blev!

Sofie
13 år sedan

Fantastiskt gott… har aldrig gjort egen vaniljkräm, men jag serverar oftast mina pajer med grädde och vaniljsocker… tycker det kan bli lite sliskigt med de köpta vaniljkrämerna. Men din ser ju underbar ut.

Cutecakes-Paulina
13 år sedan

Tsck för ett enkelt och gott recept! Tycker inte att man ska köpa färdig vaniljsås när det är så enkelt att göra en godare hemma!

Tar tillfället i akt att tipsa om tävlingen på min blogg där man kan vinna vackra cupcakesformar m.m.!

Birgitta Höglund's Mat
13 år sedan

Den här typen av vaniljkräm gjorde alltid mamma när jag var liten. Hon kallar den Råkräm.
Så delikat, långt ifrån den köpta vaniljsåsen med konstgjord vaniljsmak. Nu finns äkta Ekologiskt Vaniljpulver att köpa, det är ännu godare än vaniljsocker 🙂

Sara
13 år sedan

jag brukar också köpa, och jag har letat jätte mycket efter ett recept utan vaniljstång. Så såg jag det här och provade det igår, fy satan vad god den var 😀

Anette, Kungsängen
Anette, Kungsängen
13 år sedan

Gärna det! Behöver försöka modifiera så att jag får till den mjölkfri då bara..och DET är lite tricky!

Nina
13 år sedan

Helt ärligt, jag gör nästan alltid själv! Faktum är att jag gjorde en jättegod laktosfri vaniljkräm för att fylla mina munkar med härom dagen. Den kan man ha till allt och i allt=)

Här är mitt recept: http://laktosfritt.wordpress.com/2010/05/14/manadens-sotsak-munkar/

Linda
13 år sedan

Har aldrig gjort egen… Mildas vaniljvisp brukar det bli, men det där måste provas, lät både enkelt och gott så tack för tipset!

Madde
13 år sedan

Jag väntar på ditt bidrag till min CUPCAKE tävling;)
2 st vinner valfria prylar från CELEBRATIONS till ett värde av 1200kr.

Passa perfekt nu till Studenten,Barnkalas, Sommarfeter mm!!

http://maddesmumms.blogg.se/2010/may/utkast-maj-4-2010.html

Vaniljskorpan
13 år sedan

Åh va fräsch och gott det ser ut. Blir nog att testa nån gång :)!

Frida
13 år sedan

Har aldrig testat göra egen, ska testa det nu:-)) jag brukar köpa Oatleys vaniljvisp tycker den är supergod och snäll med magen

Sara
13 år sedan

Testade vaniljkrämen igår, den var verkligen superenkel att göra och så fruktansvärt god! Mamma min verkade nöjd med både krämen och mazarinrabarberpajen som jag bjöd på. =)

trackback
13 år sedan

[…] ananaspaj. Det finns inget härligare än att servera denna solgula paj med en klick rårörd vaniljkräm och med tanke på all sol vi haft denna helg kunde det inte ha passat bättre. Jag hade lite hallon […]

trackback
12 år sedan

[…] avslutning på brunchen i söndags bjöd jag på rabarberkaka med Linneas (från Linneas skafferi) rårörda vaniljkräm. Den smakar ungefär som färdigköpt Milda Vaniljvisp men mycket […]

trackback
12 år sedan

[…] rårörd vaniljsås eller en stor kula äkta vaniljglass […]

trackback
12 år sedan

[…] såsen som är ett absolut måste till sommarens alla frukt- och bärpajer. Receptet hittade jag här, och har ni inte testat ännu så måste ni verkligen göra det. Det är snudd på en order […]

trackback
11 år sedan

[…] över kanterna om de börjar bli brända. När pajen svalnat, ha över resterande blåbär. Servera vaniljsås eller en god vaniljglass till […]

Wilhelm
11 år sedan

Prövar krämen nu,.. slängde i lite extra vaniljsocker,.. får se vad det blir.. Tack för receptet!

trackback
10 år sedan

[…] Om man vill lyxa till det kan man göra sin egen vaniljsås. SÅ mycket godare än den köpta varianten och dessutom helt fri från konserveringsmedel och annat onödigt. Jag gjorde min efter ett recept hos Linnéas Skafferi. […]

Sara Bäckström
10 år sedan

Gör inget annat än din rårörda vaniljkräm. I vårt hus äter man numera vaniljkräm med paj inte tvärtom.

trackback
8 år sedan

[…] i kylen. Något krångligt recept, speciellt om man som jag hellre gör egen tårtbotten och vaniljkräm. Superenkla båda två iofs. Krångligast av allt var nog att det var så många delar hit och […]

no deposit casino bonus
8 år sedan

7xbT0x Thanks a lot for the post.Really thank you! Really Great.

סמים קשים לקניה
8 år sedan

Really enjoyed this blog article. Will read on

happy new year shayari 2016
8 år sedan

I really like and appreciate your blog post.Really thank you! Fantastic.

how to lose 20 pounds fast
8 år sedan

Writing like yours inspires me to gain more knowledge on this subject. I appreciate how well you have stated your views within this informational venue.

foundation repair richardson
8 år sedan

You should be a part of a contest for one of the best sites online.

best social bookmarking sites
8 år sedan

This is one awesome article.Thanks Again.

how to detox from sugar
8 år sedan

I value the article.Much thanks again. Great.

happy diwali 2015 cards
8 år sedan

Thanks for the article post.Really looking forward to read more. Really Great.

Nästa inlägg

Rabarbersmulpaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x