Hamburgare – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Hamburgare

 

Så var ännu en strålande fin majdag till ända.

Vad passar bättre än att tända grillen, göra en omgång hamburgare, sitta i solen och bara njuta en stund?

När jag gör burgare eller biffar hackar jag för det mesta löken i matberedaren, det går fasligt fort och man slipper de där stora lökbitarna som alltid lyckas dyka upp, hur noga man än tycker sig ha hackat löken.
När jag ändå hade matberedaren framme slängde jag i lite vitlök, bladpersilja, färskost och ett ägg. Sen är det bara att blanda smeten med färsen och dina hamburgare är klara. Smidigt och enkelt, perfekt vardagsmat!

 

Hamburgare:

600 g nötfärs

1 gul lök

3 klyftor vitlök

100 g philadelphiaost med vitlök och örter

2 stjälkar bladpersilja

1 ägg

salt & peppar

 

Skala löken  och dela den i fyra bitar, lägg dem tillsammans med skalad vitlök i matberedaren och mixa tills de är finhackade. Ha i färskost, bladpersilja, ägg, salt och peppar. Blanda detta med färsen och forma till hamburgare.

Grilla eller stek dem och servera i bröd med massor av goda tillbehör!

 

Har ni också haft strålande fint väder de senaste dagarna?

Bild: Linnéas Skafferi

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    I Skåne har vi dåligt väder, ingen sol alls. Bara grått, trist väder och regn. Blir så avundsjuk när jag läser att ni har det varmt och skönt…

  2. Mojjan

    Men det absolut smidigaste är att göra hamburgare i hamburgerhalster. Finns t ex för 29 kr på Rusta. Vi grillade hamburgare på det viset i helgen och jösses vad snabbt och lätt det gick. 😛

  3. Emma

    Gud så smarrigt, hur många hamburgare räcker receptet till, ungefär? 🙂

    I Jämtland har vädret varit… Fuktigt! Behaglig temperatur men med en underlig fukt. Men det ser ut att bli bättre 🙂

  4. Johanna

    Mums! Hemmagjorda hamburgare är ju så himla gott… Vilket bra tips med löken, jag tycker jämt att lökbitarna ser så himla små ut på skärbrädan, men när de hamnar i färsen så är de ju gigantiska! Och då är det ju lite försent… Får bli mixern nästa gång 😀