Pasta i det gröna – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pasta i det gröna

Igår var en sån där underbar försommardag, allt gick i grönt igår tror jag!
Min klänning var grön, allt ogräs jag rensade var grönt, jag blev grön efter att barbent ha rensat ogräs och gått med trimmern (det var ju faktiskt ganska ointelligent gjort) och vad passar då bättre en pasta med pesto till middag? Grönt och gott!
Vill man går det självklart bra att tillsätta kyckling eller stekt bacon till pastan, men det är gott att äta den helt vegetarisk också.

Pasta med pesto och pinjenötter 4 port:

1 näva pinjenötter
2 vitlöksklyftor
olja
1 liten burk pesto (190 g)
1 dl ost (fetaost, mozzarella eller vad du råkar ha hemma)
svartpeppar
10 körsbärstomater

4 port pasta

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Rosta nötterna i en het och torr panna, ha upp dem på hushållspapper. Finhacka vitlöken och stek den i olja, sänk värmen rejält så de inte blir brända.
Blanda peston med vitlöken, ha i osten och den kokta pastan. Blanda väl och toppa med tomater skurna i mindre bitar och massor av svartpeppar.

Middagen är serverad!


Bild: Mr Niemi-Carlsson

Ps. Så kul att ni kikat in på www.matfeed.se de senaste dagarna och att många av er registerat sig som användare! Bidragen bara strömmar in!! Ds.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Alltid något gott då man kikar in här. Mums. Sen gillade jag inte bara maten på bilden ovan, tallriken var ju underbart vacker.

  Ha en bra fortsatt dag.

 2. Yasemin

  Alltid lika gott med pasta. Vilka goda tillbehör du hade. Jag provade lägga upp på matfeed tidigare, men troligen gjorde jag ngt fel så det kom inte med. Sedan har jag inte orkat göra om det. Ha en trevlig söndag.

 3. Jeanette

  Härligt recept.
  Blir lite full i skratt bara då jag läser rubriken på receptet…
  Pasta med PEST och pinjenötter.
  Tack i övrigt för en underbar blogg med underbara recept. En av juniorerna ska ha med sig ett recept till skolan nästa vecka och hon har fullkomligt frossat i bakböckerna du gjort.
  Ha en skön helg.

 4. Johanna

  Pasta med pesto är så himla gott, och enkelt! Dock brukar jag göra de så tråkiga, och bara ha i köp-pesto och kanske lite pinjenötter. Nästa gång får det bli den här varianten!