Baby Blue.. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Baby Blue..

 

Det verkar som om hela Sverige är lamslaget (i alla fall internet), tyvärr inte på grund av att vi firat nationaldag, den har gått tämligen obemärkt förbi här hemma. Nej det varkar som om alla är ute och njuter av det fina vädret. Fåtalet är de bloggar som uppdaterats under helgen, där i bland min. Sol, trädgårdsarbete och en kopp kaffe i skuggan har lockat mer!

 

För två veckor sedan fick en av mina kära vänner en liten pojke, i veckan var vi dit och hälsade på de lyckliga föräldrarna och det lilla knytet. Jag passade på att göra härligt blå cupcakes som vi tog med och bjöd på. Till fyllning hade jag den här jordgubbs- och rabarberkrämen och jag använde den här gudomligt goda frostingen med vit choklad, en mycket lyckad kombination!

 

Färdiga cupcakes står sig gott och väl ett par dagar i kylen, vilket var tur för de fick även vara med på Sebastians fototriss idag!

 

 

 

Vaniljcupcakes ca 12 st

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
ca 1 1/2 dl mjölk

2 dl rabarberkräm (eller annan sylt)

Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, ha i mjölken och rör till en jämn och slät smet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du fyller dem genom att skära ur lite av innanmätet i muffinsen med en vass kniv. Fyll med sylt och spritsa frostingen över dem. Dekorera med en jordgubbe.

 

Vad har ni haft för er i helgen?

Bilder: Linnéas Skafferi

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Hej!
  vill ställa precis samma fråga som den ovan
  ska ha namnkalas för min dotter i helg och vill gärna bjuda gästerna på den här härliga frostingen!
  vill gärna veta vad det är för kräm som du använde också! 🙂
  hade varit super snällt om vi kunde få receptet!
  Tack på förhand, med vänliga hälsningar Tina & bebisen Loo

 2. Sabina

  Hej Linnea!
  jag blev helt storm förtjust i dessa blå cupcakes !
  Och ja hade tänkt baka dessa nu i helgen men det fungerar inte att få upp receptet på frostingen och rabarberkrämen , skulle du kunna skriva det till mig på min mail? 🙂
  skulle vara så otroligt snällt om du kunde göra det!
  skicka isåfall till , ssabinaa@live.se
  tack på förhand !
  mvh Sabina

 3. Malin

  Det där receptet snor jag med mig, nu när jag är hemma & mammaledig =) Kanske man hinner baka muffins ngn gång mellan amningarna 😉

  Visst är faten underbara? Tror jag har likadana, fast gröna, från coop va? Fick av svärmor & har för mig att dom kom från coop, om inte så är dom väldigt lika mina, precis samma prickar fast gröna! De blåa var ju också jättefina, kanske man skulle se om de fanns kvar 😉

 4. Linda

  Oj så fina, funderar på aatt baka dessa till min sons dop som är om några veckor, blå frosting passar ju perfekt också

 5. Angelica

  Du är fantastisk!
  Tack för att du inspirerar 🙂

  Har en liten fråga dock… När du knyter sidenband runtom cupcakesen, limmar du fast det lite på formen då?? För mina band bara "hasar" ner och åker av! Tråkigt.

  Ha en härlig junidag! Varma hälsningar från Linköping

 6. Fröken Dill

  Du har helt rätt om helgen. Vilket härligt väder det har varit.
  Fantastiskt söta bakverk! En lite undring för mig som sällan bakar, är hur man får till den stiliga blå färgen?
  Hälsningar från fröken Dill

 7. Emma

  Jättefin färg! Ser och låter riktigt goda. Lyckliga föräldrar, förutom ett underbart barn, bjuds de på härliga cupcakes 🙂

 8. Pekkassofarsan

  Jag hade mina cupcakes i kylen i nästan en vecka, de susade ner i magen som nybakta, hehe.