Hang ups.. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Hang ups..

Solanum lycopersicum-ja så heter tomat på latin och tomat råkar vara en av mina senaste hang ups. Det är ju så underbart att tomaterna äntligen börjar smaka tomat därför konsumerar jag nu stora mängder av denna frukt, som det egentligen är. Den får gärna vara odlad här i Sala där jag bor, då blir den nästan ännu godare! Den gör sig perfekt som del i en smaskig sallad, i maten, bara som den är eller som här, i en hyllningssallad till denna fantastiska grönsak (jaja, jag vet att jag nyss skrev att det är en frukt, men det låter bättre med grönsak eller hur?).

Jag lyckades faktiskt få med fyra av mina senaste hang ups på denna bild, först ut är såklart tomaten, sen är det den underbara bladpersiljan som nu också finns svenskodlad i affärerna, perfekt som smaksättning i allt. Det går åt otroliga mängder här hemma!

På min köksbänk står det en flaska vit balsamvinäger som jag skvätter över det mesta nu för tiden, perfekt att ha i en salladsdressing eller skvätta över några jordgubbar.

Fjärde och sista grejen jag inte riktigt kan vara utan just nu är dessa underbara skålar och fat som faktiskt kommer från ICA. Vackert mönster i en härligt blå nyans för nästan ingen peng alls! Tummen upp för det!


Till tomatsalladen:

tomater i olika färg och form

2 delar god olivolja
1 del vit balsamvinäger
en knippe färsk bladpersilja
salt & peppar

Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Hacka persiljan och blanda den med olja och den vita balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll över tomaterna och servera.


Vad är du lite smått beroende i ditt kök?

Bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. links of london jewellery

  ag lyckades faktiskt få med fyra av mina senaste hang ups på denna bild, först ut är såklart tomaten, sen är det den underbara bladpersiljan som nu också finns svenskodlad i affärerna, perfekt som smaksättning i allt. Det går åt otroliga mängder här hemma!

 2. Anki

  Citroner, citroner och åter citroner! Kan inte leva utan dessa gula sura. För tillfället känns det som att vi förbrukar en hel del basilika och tomater oxå, härliga smaker både tillsammans och var för sig.

 3. Martina

  Ja, nu börjar tomaterna få smak igen, väntar på att mina egna ska mogna men det tar ett tag. Jag har alltid en hang-up på avocado, tycker det är sååå gott. Köpte dessutom ekologiska för första gången häromdagen, jisses, dom var goda!!

 4. Anna

  just nu är min hang-up, tomater med antingen mozarella och rödlök eller fetaost och rödlök. blir minst en tallrik/ett fat till varje måltid nu.

  innan var de avokado med citron och örtsalt 🙂

 5. Frida

  åh, tomater som smakar tomat är ju något av det bästa. Själv överkonsumerar jag paprikapulver (Ger en exrta piff till allt), kinesisk soya (istället för salt) och citron, som passar helt fantastiskt till allt!

Annons