En koladröm.. – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

En koladröm..

 

 

Jag fick lite ingredienser över efter veckans tårtbak. Närmare bestämt ett par deciliter vispad grädde och en klick dulce de leche. Tillsätter man lite socker och äggula har man vips en fantastisk dulce de leche-parfait. Eftersom jag inte hade så stora mängder av glassmeten, skulle den ha sett lite ensamt ut där i glassbyttan om jag använt en stor form. Så jag fyllde mina muffinsformar av silikon med glassen och fick på det viset de här fina glasspuckarna! Jag fick ihop till sex stycken glasspuckar, men självklart går det bra att dubbla receptet och ha upp smeten i en avlång brödform eller en sockerkaksform.

Detta är en koladröm väl värd de få minuter den tar att göra i ordning!

 

Dulce de leche-parfait:

 

2 äggulor

1 1/2 dl muscovadosocker

1 dl dulce de leche

3 dl vispgrädde

 

 

Vispa äggulor och socker pösigt, tillsätt kolakrämen och rör klumpfritt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Fördela i silikonformarna och frys i minst fyra timmar.

 

 

Behöver jag ens säga att denna glass är ett perfekt avslut på en god middag? Eller till eftermiddagskaffet, eller varför inte på kalaset?


Vad bjuder du på för söta saker så här i sommartid?

 

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne Tonér

    Hej, undrar bara vad Dulche de leche är för något? Är det någon glass?
    Hälsningar Susanne

  2. Lina - krafla

    För att vara på den säkra sidan, skriv dit att det ska vara ljust muscovadosocker (för jag antar att det är det du använt) så att folk inte tar mörkt eftersom det smakar lakrits! 🙂