Dukning och brödpinnar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Dukning och brödpinnar


Att duka fint när man skall ha gäster är kul, men tyvärr är det inte alltid jag hinner med att göra någon avancerad dukning. Dessa gånger gör jag ofta som på bilden ovan, dukar som vanligt, viker en servett dubbel, lägger den mitt på tallrken och sedan plockar jag en blomma (under vintersäsongen kan man köpa en kvast med kryssantemum eller liknande i mataffären när man ändå är där) och lägg på servetten. Det är mycket enkelt men gästerna ser att man ansträngt sig lite. Ska man sitta ute kan man köpa fina stenar att lägga på blommans skaft så servett och blomma inte flyger iväg om det börjar blåsa. Nu när mörkret börjar falla tidigare och tidigare om kvällarna är det mysigt att fylla bordet med levande ljus när man dukat ut maten.

Som tilltugg till middagen gjorde jag de här supergoda snacksen, oavsett om du är helt novis i köket lovar jag att du klarar av att göra dessa. Det är ju alltid lite kul att kunna imponera på sina gäster med hemgjorda tilltugg. Ställ fram dem på bordet så gästerna kan småäta innan middagen är klar.

ca 30 brödpinnar med bacon

1 rulle fryst smördeg
2 pkt bacon
svartpeppar
ev färska örter

Låt rullen med smördeg tina, kavla sedan ut den till en 40 x 40 stor kvadrat. Skär två cm breda remsor och dela dem sedan på mitten (då har de ungefär samma längd som bacon).
Para ihop en remsa smördeg med en skiva bacon och tvinna ihop dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, krydda med nymalen svartpeppar och ev lite färska örter som du först finhackat. Ställ in dem i en 200 grader varm ugn i ca 20-30 minuter. De skall ha fått fin färg och vara knapriga.


Vilket är ditt bästa dukningstips?


Bilder: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Billy

  Måste testa de där brödpinnarna vart lite roligare när det var bacon på. Annars så brukar det bara vara de gamla tråkiga torra pinnarna.

 2. Jessi Fox

  jag gjorde fan egna brödpinnar ikväll… säkert inte hälften så snygga och hårda som dina. MEN JÄVLAR VAD GOTT DET VAR! tack för ett skitbra tips.. TACK!

  bloggade om det också. hahahah.

 3. Cilla

  Oj, vad goda brödpinnarna lät! Vilken tur att jag har både bacon och smördeg hemma och att jag fick tips på hur jag skulle använda den där smördegen som bara ligger i frysen och gör ingen nytta 🙂

 4. Saralingon

  Det såg väldigt enkelt och smarrigt ut, måste testas!
  På hösten gillar jag att duka med färgglada läv, kastanjer, rönnbär och kanske små prydnadspumpor, så att man liksom flyttar in årstiden i hemmet. Mysigt!

 5. em

  Jag ska såå testa ditt recept! Älskar grisini och jag är säker på att det här är jättegott 😀
  Jag älskar att duka och jag brukar använda mig av saker jag har hemma men som ändå är oväntade, som snäckor, stenar, massor med ljus och sånt. Din dukning var jättefin och jag gillar blomman på tallriken verkligen 🙂

 6. Helena Ljunggren

  Brödpinnar gjort på smördeg är riktigt supergott och enkelt, vill man trixa till det lite så kan man göra på samma sätt med pizza deg. Det tar iofs lite längre tid 🙂

  Fin dukning.

Annons