Dukning: Kräftskiva – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Dukning: Kräftskiva

 

Nu är de här, de mörka augustikvällarna då det förhoppningsvis fortfarande är varmt ute, vi kan tända ljus och frossa i kräftor. Vi ska inte ha någon egen kräftskiva men ikväll har grannarna där vi bor annordnat en för nästan hela byn tror jag. I ärlighetens namn är det faktiskt ganska skönt att gå bort, men skall man ställa till med en egen kommer här lite inspiration till dukningen!

 

Något vi såg mycket av på FORMEx-mässan var höga våningsfat fyllda med läckerheter, dessa passar utmärkt att fylla med kräftor och räkor. Lägg ett lagar med isbitar i botten, fördela sedan kräftor och- eller räkor över isen och dekorera med krondill och citron. Det blir väldigt vackert och är ritkigt praktiskt då man lätt når skaldjuren.

 

Att göra egna servettringar behöver inte vara så svårt, här har vi bara tagit en guldfärgad ståltråd och lindat ett par varv runt en lite krafigare tygservett. Enkelt med otroligt dekorativt. Vill du kan du trä ett par fina pärlor på varje ståltråd.

Mörkret faller snabbt om kvällarna nu så var beredd med massor av ljus, eftersom den här dukningen går i rött, vitt och guld passar enkla mässingsljusstaker perfekt. Dessa kan du ofta fynda för en billig peng på loppisar eller second hand-butiker. Dom behöver oftast bara puttsas lite för att bli som nya!

 

Linneduk i all ära, men när man äter kräftor blir det ofta riktigt kladdig. För att liva upp den tråkiga pappersduken kan man köpa papperslöpare på rulle eller ett tunnare tyg och lägga i mitten. Då blir inte den vita pappersduken så påtalig. Här har vi tagit en med fina gulddetaljer som passar den övriga duktningen.


Ska ni ha kräftskiva eller är ni som vi, bortbjudna?

Bilder: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Coconut Oil Benefits

  Hmm is anyone else encountering problems with
  the pictures on this blog loading? I’m trying to find
  out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any
  feed-back would be greatly appreciated.

 2. Anonym

  Tack för trevlig blogg!
  Vi ordnade kräftskiva förra helgen tillsammans med släkten, 26 pers. ute på vår holme i Finskaviken. Vi sätter alltid upp ett festtält har långbord på berget, ljus, stormlyktor osv. Perfekt att äta kräftor ute då det vill skräpa lite…Nu på lördag är vi bortbjudna på kräftskiva. Det blir i mindre format. Sen börjar det räcka med kräftskivor för min del.

 3. Katti

  Tack för tipsen! Jag brukar ha kräftskiva varje år, det har blivit lite av en tradition! Smart idé att ha kräftorna på ett våningsfat. Skulle även vara kul med lite tips för skal-fat, Västerbottenpajen och var man kan få tag i fina kräfthattar etc. Jag har bara sett de på mataffären men de känns inte så fina.

 4. MaryCaroline

  Vill också gå på kräftskiva! Men det är ingen som ska ha det, tyvärr. Men förut när man gått på det och varit med och anordnat har man kört på enkla dukningar. Allt bli ändå så kladdigt, haha.

 5. tt

  Fermanova didn't enter a plea on Monday, but Palmer said that he and the U.S attorney's office continue to negotiate a possible plea deal.

 6. stina

  Vilken jättefin dukning 🙂

  Vi har inte riktigt bestämt oss än hur vi ska göra. Vi är dock bjudna på kräftskiva på lördag… kanske räcker med den 🙂

 7. Sussie

  På fredag blir det kräftfest med jobbet. Jag står för bålen men annars är det precis som du säger, skönt att komma bort 🙂
  Att bygga på höjden är ju jättesmart för då nåt ju alla bättre också.

 8. Therese

  Hej linnea! Jag gillar verkligen din blogg! har läst den länge nu. jag börjar, 1:an i bagare-konditor nu, du ahr rikti bra recept och tips, även fina bilder. Tack!

  Vi har kräftskiva nästa helg 🙂

 9. stilist

  Jag var bortbjuden ikväll men är alldeles för sjuk för att kunna gå, himla typiskt! Det kanske blir så att jag styr upp en själv istället när jag blivit frisk.