Idag skiner solen som aldrig förr och jackan kunde gott och väl hänga kvar hemma i hallen när jag var ut en sväng mitt på dagen. Det är tjusiningen med hösten, rätt var det är dyker det upp dagar som dessa, små pärlor som man får passa på att njuta av allt man kan.
Idag bjuder jag er på ett sånt där ruskigt enkelt bröd som man bara rör ihop och sen sköter det sig själv i ugnen. Perfekt att slänga ihop på kvällen och låta det gräddas medan du kollar på tv, då har du ett nygräddat och gott bröd till frukost sen!
Varje gång jag gör det här brödet blir det olika, för det mesta tar jag av vad som finns hemma utan att mäta så mycket med mått utan snarare känna hur konsistensen känns. Trögt men inte grynig brukar jag tänka och det blir för det mesta toppen! Men som ni ser kunde jag gott haft i lite mera mjöl då innanmätet sjönk ihop något. Men det blev gott ändå! Om det mot förmodan blir lite bröd kvar som råkar bli lite torrt och tråkigt så är det fenomenalt gott att rosta!
Till dessa limpor brukar man använda sig av helt vanlig filmjölk, men eftersom jag inte är någon storätare av just fil är det inte så ofta jag har av denna vara hemma. Däremot fanns det en halvfull förpackning med ekologisk yoghurt och det fungerade precis lika bra!
1 limpa:
5 dl ekologisk yoghurt
3 msk mörk sirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk örtsalt
ca 50 g mandlar
ca 1 dl russin
ca 2 dl blandade frön (svarta sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor)
2 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekli
1 dl vetemjöl
Blanda yoghurt, sirap, bikarbonat och salt i en bunke. Grovhacka mandlarna och ha i dem tillsammans med russinen i bunken. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör till en jämn, trögflytande smet. Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten, grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 80 minuter. Brödet ska vara lite, lite kliaddigt i mitten när du tar ut det. Linda först bakplåtspappret runt brödet, sedan en ren kökshandduk.
in English:
1 loaf: Mix yogurt, syrup, baking soda and salt in a bowl. Coarsely chop almonds and have them in conjunction with the raisins in the bowl. Add all the dry ingredients and stir into a smooth, viscous paste. Line a bread pan with greaseproof paper and pour in the batter, bake in the bottom of the oven at 180° C for about 80 minutes. Put the parchment paper around the bread, then a clean kitchen towel.
2 cup organic yogurt
3 tablespoons dark syrup
2 teaspoons baking soda
1 tsp herb salt
50 g almonds
about 1/2 cup raisins
about 1/2 cup mixed seeds (black sesame seeds, pumpkin seeds, sunflower seeds)
2 cup rolled oats
2 1 / 2 cup coarse rye flour
1/2 cup wheat bran
1 1/2 cup flour
Vad tycker ni förresten om mina urtjusiga solrosor jag fick förra veckan av min mammas moster? Dom hade bara tagit lite överblivna solroskärnor de matat fåglarna med under vintern och strött ut i en del av trädgården i våras. Nu har dom en hel dunge av vajande, hissnande gula solrosor. Det skall jag absolut testa till kommande vår! Vad smaksätter du helst ditt bröd med?
Bilder: Linnéas Skafferi
Det lät både gott och enkelt! Fina bilder!
Låter som ett gott bröd, det måste jag testa att baka
Brödet låter jättegott! Ska testa det någon dag!
Hej! Vilka fantastiska solrosor!! Ska självklart testa strö lite frön till våren också… passar mig perfa då jag är lite svag för gult 🙂
KRAM
Tack för det fina receptet. Jag provade bröd smaksatt med chilli här om dagen. Det var faktiskt helt ok.
(Jag brukar kika in på din blogg. Hembakt bröd, gud så gott!)
Jag brukar göra en liknande limpa, så enkelt och gott. Man bara slänger i vad man har hemma i frö, nöt och fruktväg 🙂
Solrosorna är verkligen jättefina!
Så gott brödet ser ut!! Och jättefina bilder !
ttp://www.pernillawahlgren.se/Blogg/MatbloggenmedJennyWarsen/tabid/107/Default.aspx
Hej. Alskar detta brad, och blev mycket fortjust over att se yoghurt i receptet istallet for fil. Bor i England och de har tyvarr inte fil har. Kul att du oversatter dina recept pa engelska. Letade loss rejalt efter sirap och var svenska vanliga sirap verkar ga under namnet "Golden Sirup" har. Och min favorit, den morka sirapen hittade jag under namnet "Black Treacle". TACK!
[…] då just guld och vinrött ofta är färger som dyker upp här hemma i juletid. Bordet ni ser här, har vi i vanliga fall som barbord i vardagsrummet och ett par flaskor av årets glögg skulle […]
GiMI49 Interesting, but still I would like to know more about it. Liked the article:D
This is one awesome article.Much thanks again. Will read on
Your blog is amazing dude. i love to visit it everyday. very nice layout and content
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]The information and facts talked about inside the post are several of the very best accessible […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 39094 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]here are some links to web-sites that we link to due to the fact we think they are really worth visiting[…]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]
Title
[…]Sites of interest we have a link to[…]