Tävling – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Tävling

Idag hade jag tänkt att bjuda er på massor av härliga bilden från vackra Rosendals Trädgård där de denna helg har äppeltema med äppelpajstävling och massor av andra roliga saker. Med mig skulle jag ha två duktiga fotografer så jag skulle ha mängder av bilder och inspiration att bjuda er på. Men det regnade bort, vi regnade bort. Så Rosendalsbesöket får vi ta en annan helg.

Så för att liva upp denna regniga helg bjuder jag och CoolStuff istället på en tävling! Många av er verkade gilla kakstämpeln jag bloggade om här om dagen, så jag tänkte lotta ut en stämpel till en lycklig vinnare.

Jag vill veta vilken slags kaka du skulle baka och använda den här stämpeln på om du blir den lycklige vinnaren. Kanske på bondkakor, brysselkex eller varför inte jordnötskakorna jag bjöd er på här om dagen?


Lämna en kommentar här på bloggen med bästa kaksorten, ditt namn och e-mailadress så jag kan nå vinnaren. Tävlingen pågår från och med nu fram till tisdag 21/9 kl 21.00

Tävlingen är avslutad!

Bild: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hejsan! Tack för en helt underbar blogg! Jag skulle stämpla mina otroligt goda “Skurna pepparkakor” har alltid en deg i frysen, bara att tina upp när man blir sugen, året om. Bäst med ett stort glas mjölk uppkurad i soffan o regnet smattrar mot rutan.

 2. AK

  Jag skulle vilja använda stämpeln till helt vanliga hederliga nybakade bondkakor. Det skulle blir en gammal klassiker med ny stämpling.

 3. Camilla

  Hej
  Jag skulle använda stämpeln på mina hemgjorda pepparkakor eller varför inte på kanske några russinkakor. Skulle vara kul och använda på massa olika kakor 😀

 4. Karin Voigt

  Jag skulle prova stämpeln på “mammas” kex och bjuda på lite av min hemkokade marmelad med morot, citron & kanel till! Till jul skulle den så klart åka fram till pepparkaksbaket vid lucia! Kexreceptet är från 1964 års Sju sorters kakor! Receptet på marmeladen kommer från ICA Buffe.

 5. Helena

  Skulle använda stämpeln till mina peppparkakor med apelsinsmak. Det skulle i och för sig inte sluta där utan den kommer att testas på lite av varje.

 6. Maja

  Dock skulle stämpeln nog inte funka till macarons så jag hade absolut bjudit till kafferep med 7 sorters kakor, men jag hade framförallt bakat en kolakaka som min mormor alltid gör, de är en ”Hamburge”kaka med en härliga fyllning av kola. Ska be henne om receptet och maila de till dig för dem är otroligt goda.

 7. Maja

  Hej Linnea, min favorit kaka att baka är macarons. Jag älskar att baka och hels så ska de vara lite pyssel och mycket kärlek, jag älskar bakverk som man kan färga i fina färger samt sätta olika smaker på,. Macarons är därför en perfekt kaka att baka för mig, du kan byta färg på den, du kan välja smak med olika essencer samt välja olika fyllningar. samt att man blir otroligt glad av denna lilla kaka. Jag vill gärna vara med och tävla om din kakstämpel.

  Mvh Maja

 8. Johanna

  Åh det här är ju en tävling man verkligen vill vinna! Jag skulle absolut måsta prova dina jordnötskakorna du skrev om tidigare, men stämpeln skulle förmodlingen också hamna på både pepparkakor, bondkakor och brysselkex också. : )

 9. Mia

  Kakstämpeln är bara såå häftig! Jag skulle baka olika småkakor med mina barn, så de kunde stämla kakorna. Bondkakor och schackrutor gillar dom! =)

  Mvh Mia

 10. Linnéa

  Jag hade bakat shortbread, mördegsbakor med hackade pecannötter. De är enkla och goda men skulle ibland behöva piffas upp med denna hemtrevliga stämpel.

  Måste bara tillägga också att jag använde ditt recpet på jordnötskakor men bytte ut jordnötssmöret mot nutella, gräddade ca 12-13 min och de blev jättegoda. Till utseendet som chocolate chip cookies, platta och hårda på utsidan och halvsega i mitten. Mums!
  /Linnéa

 11. Linda

  Vilken fin stämpel. Jag skulle använda den till de jordnötskakorna som du har gjort, tycker de ser så fina ut.

  Sen kommer man väl vilja använda det på alla kakor man bakar.

  Hälsningar, Linda

 12. Emmelie

  Åh, jag skulle nog baka mördegskakor med tranbär och vit choklad eller spruckna drömmar kanske??!! Som vanliga drömmar fast med kakao i, mmm! Eller kanelkakor? Oj det finns massor av sorter som skulle vara fina med en liten stämpel på!!!

 13. Frida

  Åh, det är så läcker 🙂
  Jag skulle använda den till alla olika sorters kakor, till och börja med skulle jag vilja prova göra dina jordnötskakor!!

  Hoppas du har fått en fin start på veckan!

 14. Sofie

  Jag skulle använda stämpeln på de kakor jag älskade mest som barn – Brysselkex!
  Rullade i rosa socker… Ljuvligt!

  Och så skulle jag nog prova att stämpla pepparkakorna till jul jag också 🙂

 15. Lisa

  Jag och barnen skulle göra Brysselkex rullade i rosa socker! Men självklart testar jag den också på pepparkakorna när den tiden kommer 🙂

 16. Lina

  Jag skulle baka bragokex och lägga dem i en tjusig burk. Sedan skulle jag ge dom till min farmor och vi skulle mumsa på dem tillsammans och doppa dem i mjölk 🙂

  Kram

 17. Madde

  Eftersom det inte är så långt kvar till Jul kommer jag att tjuvstarta pepparkaksbaket med stämpeln. När jag tröttnat på pepparkakor får det bli kolakakor.

 18. Helene

  Jag vill pröva dina jordnötskakor, så stämpeln skulle hamna på dom! 🙂 Å får jag för mig att göra hundkex så skulle den vara given! 😉 🙂

 19. Maja

  Jag skulle testa med någon sorts kaka som inte flyter ut eller pöser upp under bakning – eller trycker ner stämpeln i jordnötssmörkakor precis när de är färdigbakta.

 20. Caroline, BlomDekor

  När jag var liten bakade alltid min mamma “Pepparnötter”, små söta runda kakor som var pappas favorit! Så om jag skulle vinna kakstämpeln skulle jag göra precis såna kakor, stämpla och ge en stor burk till min kära pappa när han fyller år i november!

 21. Memi

  Jag skulle helt klart baka “Leilas cheewy chocolate gingerbread cookies”. De är perfekta att baka på hösten när vi alla längtar till hösten. Tillsammans med den fina stämpeln blir de också jättefina att ge bort till vänner under december månad! 🙂

 22. Emma

  Vilken rolig tävlig, stämpeln va ju så fin! Jag tror att jag skulle börja med att baka mördegskakor med vanilj- och chokladsmak, för jag misstänker att det passar bäst med stämpel på kakor som inte ändrar form i ugnen. Ska testa dina jordnötskakor också, vilket ska göras även om det inte skulle blir någon stämpel..

 23. Lina

  Åh, jag skulle vilja ha en sån så man kan göra extra stora schakrutekakor (sånna med choklad och vanilj) så man kan stämpla dem snyggt också!

 24. Gugi

  Det skulle bli på pepparkakorna till jul… Snart är den här och det skulle bli många och fina Homemade-papparkakor att dela ut till vänner och bekanta. En riktig julklapp för stora och små ;O)

 25. Ulrika

  I absolutely love British shortbread! Men engelska mince pies är också en stor favorit till jul, dessa tycker jag dock inte ska stämplas utan vara klassiska.

 26. Anna

  Å det första jag tänkte på var att det skulle vara ballt med en stämpel i kanten på julens ljusa knäckebröd med rosmarin och flingsalt.. men till kakor skulle jag välja bruna bröd och korintkakor. Skulle det funka på marsipanlock till cupcakes kanske?

 27. M

  Åh vilken kul stämpel! Har jag faktiskt aldrig sett innan, förrän du visade den. Jag skulle definitivt använda den till mina favoriter – Ingerfärskakorna! En riktigt härlig vuxenkaka :-).

  Nu håller jag tummarna!

  Kram M

 28. Charlotte Thunell

  Hej! Jag skulle använda stämpeln till
  pepparkakor med cedroolja.
  En lite tjockare variant än vanliga pepparkakor.
  Sen skulle det vara jättefint att stämpa mina hembakta
  knäckebröd! Vill gärna vara med och tävla om den fina stämpeln!Mvh Charlotte

 29. Lynn

  För ett tag sedan bakade jag några kakor som var mördeg med cornflakes, marshmallows och krossade marianne i. Jag slängde i stort sett i allt som vi hade hemma, haha. Men dom blev fina och väldigt goda, så jag skulle stämpla dom. Och självklart, som någon annan skrev, julens pepparkakor 🙂

 30. Sara

  Jag skulle använda stämpeln till en av mina favoritkakor; kolakakor! Sedan kan de ju alltid vara värt att testa den till den andra favoriten chocolate chip cookies också.

 31. Sara

  Jag skulle helt klart göra faster Signes kakor (kaffesmakande mördegskakor med smörkräm emellan dem). De är alltid en höjdare på kalas eller vid ett annat “fika”-tillfälle.

 32. Ida

  Åh, måste man välja..*hmm* jordnötskakor absolut, men även bondkakor & american cookies. Perfekt till jul sen när jag brukar baka egna lite tjockare pepparkakor också, då blir dom roligare att ge bort!

  ÄLSKAR den där STÄMPELN! Den är som gjord för att flytta hem till mig & mitt kök 🙂

  ihuvudetpaida@hotmail.com

 33. Bokmalen

  Å, jag vet. Mina chocolate chip cookies som jag fick recept på från en kompis från USA. Alla älskar dom kakorna + till morfars pepparkakor till jul. Nu när morfar gått bort så är det jag som “ärvt” receptet å ser till att alla i familjen har pepparkakor till jul…
  Håller tummarna!
  Kramen, Maria

 34. Ida

  Det hände något med det jag skrev nyss, vet inte om jag skickade eller ej. Så jag provar igen.

  Jag skulle definitivt baka kaffekakor om jag vann stämpel. De är så underbart goda, min favorit bland småkakor. Är som mördegskakor med nescafe i och så kan man även ha en smörkrämsfyllning mellan. De skulle bli suuuuperfina med en stämpel på 🙂

 35. Emma

  Har funderat på att baka jordnätskakorna sen jag läste om stämpeln på din blogg,, ingredienserna står på dagens inköpslista 🙂
  Om jag vann stämpeln skulle det självfallet bli dina jordnötskakor men också klassiska tjocka pepparkakor att ge bort till kommande glögg partyn tillsammans med en god grönmögelost.

 36. Catta

  Jag skulle göra mormors gaffelkakor, men utan gaffling och stämpel istället – tror dom skulle bli jättefina.

  100 g strösocker
  200 g smör
  300 g vetemjöl
  (1 msk vaniljsocker)

  Gör 2 längder och låt ligga kallt en stund, skär sedan och gaffla (el i det här fallet stämpla) kakorna.
  Skjuts in i ugnen, 200 gr, ca 10-15 min

 37. Lisen

  Först och främst skulle jag prova dina jordnötskakor tills min tjugoårsdag som inte är allt för långt bort, och sen skulle jag stämpla pepparkakorna i jul 🙂

 38. Jessica

  Då jag inte har bakat småkakor på ett bra tag, väcker den charmiga stämpeln min lust till bak.

  På julens pepparkakor vore Home made-stämpeln pricken över i eller mormors Marstrandskex.

  Hoppas på tur!

 39. Sofia

  Hej Linnea!!

  Först och främst blev jag jätte glad när jag såg inlägget med stämpeln. Visste nämligen inte att det fanns sådana saker och tyckte med en gång att det var världen bäste idé.

  Själv skulle jag nog använda en sådan stämpel på mycket mer än enbart kakor, som kort och så vilket jag ofta gör egna.

  Det jag tycker är så bra med stämpeln är att man verkligen visar att man har gjort kakorna själv, för det finns väl inget tråkigare än att stå och baka när de som sedan äter kakorna inte inser att man just stått och gjort de själv?

  Jag skulle nog baka lavendelkakor. Det är som vanliga ljusa småkakor, bara att man använder lavendelsocker istället för vanligt socker. För den som undrar är lavendelsocker helt vanligt socker som har lavendelblommor i sig vilket ger ifrån sig en otroligt speciell och god smak.

  Det går även att göra själv genom att lägga antingen färska eller torkade lavendelblommor i helt vanligt socker.

  Eftersom även lavendelblommorna följer med ner i smeten blir det väldigt fint att använda i både mjuka och hårda kakor som är ljusa eftersom man då ser blommorna 😉

  Tack för en otroligt bra, rolig och inspirerande blogg!!

  MVH

  Sofia

 40. Elinor

  Jag ser framför mig att jag skulle baka kolakakor, som man egentligen gör som snittar, till runda fina kakor med en ursnygg stämpel på! Skulle ju bli likt de kakor som du har bakat, men kolakakor är absolut min favorit, lite smått beroendeframkallande… 🙂

  Nu ska jag hålla tummarna!

 41. Diana

  Jag skulle använda stämpeln till mördegskakor 🙂 Säkert till andra kakor också om jag väl skulle ha stämpeln men just mördegskakor är en sort jag brukar baka.

 42. Stina

  Jag är såååå sugen på att testa dina jordnötskakor 🙂

  Men jag hade någ använt stämplen till någon kaka med choklad på/i… och även använt den i sockerpasta..

  men en kaka med smält choklad på och ett litet stämpel tryck har jag framför mina ögon… hm.. verkligen något att tänka på 😉

  Och självklart vill man juh vinna den läckra stämpeln 😉

  Stina

 43. Tina

  Vilken härlig stämpel! Jag skulle använda den till ett gäng riktigt mustiga chokladkakor i all sin enkelhet eller till min variant av jordnötskakor med hackade jordnötter i – perfekt att stoppa ner i en burk och ge bort!

 44. AK

  Min första tanke var att jag skulle baka bondkakor, så det får bli mitt svar. Om jag vann så skulle jag antagligen använda den fina stämpeln på de flesta kakorna jag gör.

 45. ANNA LARSSON

  Den stämplen är bara så tuff.
  Vinner jag inte kommer jag nog ända klicka hem en sån till julens alla pepparkakor =)
  Fast nu så här på hösten hade jag använd den till massa choklad kakor =)

 46. Rosanne

  Åh, vilken fin stämpel!
  Jag skulle först göra makens favoriter; kolakakor och sedan skulle jag testa att göra dina jordnötskakor till mig själv, mums!

 47. Linda

  Jag skulle börja med att testa den på brysselkexen som jag brukar göra, det skulle piffa upp dem perfekt!
  Sedan skulle det garanterat bli ett par stämplar på julens pepparkakor. Verkligen visa att de är hemgjorde 🙂

 48. Maja i Malmö

  Ûber snygg stämpel !!!! Jag har i helgen schablonat “Home Made” ovanför köksluckorna i köket. .vilket sammanträffande !!!
  tänkte bjuda hem mina vänner på hembakade kakor med texten Home Made tryckt på… visst vore det läckert?
  Kakorna skulle bli brysselkex, & havrekakor!

 49. Lina

  ojoj… Trycket skulle nog bli snyggast på vanliga mörkakor… men jodnötskakor är ju så goda! Sen vore de ju perfekta på pepparkakor… och om man var riktigt pillig kunde man ju göra hallongrottor och spritsa hallonsylten i trycket… Kan ju inte bara välja en! Om jag vann skulle jag “go wild” och trycka “home made” på allt i hela köket haha, det får nog bli mitt svar!

  Kram

 50. Anneli

  Sååå läcker stämpel vill jag självklart vara med att tävla om. Jag skulle använda den till julens pepparkaksgåvor & mina klassiska brysselkex & drömmar. Men det är inte omöjligt att det blir jordnötskakor också ;-).

  Tack för att jag fick vara med och tävla & tack för en mysig blogg!

  Kram Anneli

 51. Sussie

  Stämpeln ‘homemade’ är såklart ett need-to-have i köket!!
  TIll jul får den pryda mina kakor vilka det än må bli 🙂
  Ett självklart måste är att stämpla locken som pryder vaniljhjärtan – lovely!
  Kram
  / Sussie

 52. Åsa Dahl

  Jag skulle använda den som stämpel till alla kakor som går att stämpla, men även till att stämpla ettiketter med till alla syltburkar som jag kokat i sommar och kommer att ge bort som presenter istället för en blomma.

 53. Marie

  Ooh vad kul med tävling. Stämpeln är ju hur cool som helst. Jag hade stämplat mina bondkakor (hur goda är inte dom ;)), men även pepparkakorna och russinkakorna till jul. Eller what the heck, jag hade använt den till alla kakor jag gör. Man vill ju visa att man gjort dem själv och på så sätt få skryta lite 😉

 54. Daniella - BakeCake

  Åh, nu måste jag ju vara med och tävla! Stämpeln var ju urhäftig! Jag skulle baka mina absoluta favoritkakor! Cocosdrömmar och sedan undersidan av kakorna som inte var “stämplad” skulle jag doppa i mörk choklad. Såå gott! Nu hoppas jag på mycket tur!! Ha det jätte bra. Kram Daniella

 55. Camilla

  Åh, jag tar givetvis också chansen att vinna denna häftiga stämpel! Jag skulle helt klart använda den på mina havrekakor och självklart också till julens pepparkakor – tänk va fint! 🙂 Håller tummarna!

 56. Karin

  Åh vilken underbar stämpel, den skulle vara fin att använda på mina urgoda kanelkakor, el varför inte ändra formen på den fantastiska sirapskakan och göra den rund med detta trevliga tryck på.. Åh så roligt.. nu håller jag tummar o tår..:O

 57. Linda

  Mina favoritkakor är chocolate chip cookies, vit eller vanlig choklad spelar ingen roll så länge det är mycket av den 🙂 Dessa himmelverk skulle stämpeln användas flitigt till.

 58. Elisabeth Petersson

  Jag skulle baka Choco Cookies ala Oreo, ett amerikanskt recept jag omvandlat till svenska mått. Hur goda som helst och skulle vara så kul att kunna använda den roliga kakstämpeln till kakorna.
  Receptet finns under länken för er som vill kika och kanske testa.

  Kram

 59. Matilda

  Jag skulle baka dina jordnötskakor, pepparkakor eller nån andra småkakor, chocolate chip cookies, t.ex.
  Skulle vara jättekul att ha en sådan stämpel!

 60. Malin Dahlberg

  Nu när det börjar närma sig jul (ja, jag längtar!) så hade jag använt dom till mina ingefärspepparkakor som är gudomligt goda! Det hade nog varit väldigt uppskattat att få dessa stämplade kakor inslagna i cellofan med ett fint julsnöre! 🙂 Perfekt klapp!

 61. Hannah Larsson

  Hej, jag är gärna med och tävlar!

  Mina favoritkakor är farmors marängkakor med smörfyllning, macarons kan man väl säga. Dock tror jag inte dem inte är så ultimata för att stämplas.. Därför skulle jag använda mig av ditt recept på jordnötskakorna, eftersom de är så enkla och goda, men bara behöver lite “uppiffning”, t.ex. en sån där fin stämpel.

  Tack för chansen!

 62. Maja

  Om jag vann vet jag inte riktigt vilken kaka jag skulle andvända den på , Men jag skulle vilja vinna den åt min mamma som såg stämpeln på hemsidan men tyckte den var för dyr.

 63. Sofie

  Hej! Åh, även jag blev helt hänförd utav kakstämpeln, så jag känner mig nästan tvingad till att ställa upp i tävlingen.

  Jag tror att stämpeln skulle göra sig riktigt bra på de krispiga havrekakor med kolaöverdrag som min kära mormor brukar baka! 🙂

 64. Linnea

  Blev helt förälskad i den där stämpeln från första gången jag såg den. Jag skulle förmodligen använda den på ALLA kakor jag någonsin kommer baka! Men jag skulle börja med dina “dubbla kokosdrömmar” från boken Småkakor som släpptes med Aftonbladet, har inte provat dem ännu men tror de är perfekta till detta”

 65. Tess

  Jag skulle göra kakor av vanlig mördeg och sedan stämpla. Texten fylls sedan med exempelvis choklad eller sylt. Enkelt och snyggt, men framför allt gott!!

 66. Natalie

  Mina favoritkakor såklart = Russinkakor.

  Eller den andra favvon Havrekakor… Mmm måste baka dem imorron passar så bra till höstfikan, stor kopp te en russinkaka och en kavrekaka=)

  Första gången jag skriver en kommentar här =)

  Kram från Natalie